x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţişti de judeţ cu apucături de miliţieni

Poliţişti de judeţ cu apucături de miliţieni

de Petru Zoltan    |    19 Feb 2010   •   00:00
Poliţişti de judeţ cu apucături de miliţieni
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, comisarul-şef Niculae Ion, când e în concediu se relaxează şi el ca tot omul la volanul unui jeep. Doamne fereşte să-l supere cineva, că ia dreptatea în schimbătorul de viteze şi o împarte după bunul plac prin intermediul subalternilor.



În după-amiaza zilei de 10 februarie, Gabriel Tudor a avut ghinionul să-l întâlnească în trafic pe comisarul-şef Niculae Ion, aflat la volanul unui Hyundai Santa Fe. Maşina poliţistului era oprită în mijlocul drumului, iar şoferii erau nevoiţi să calce linia continuă pentru a-l depăşi. Adică, să încalce legea. Unul dintre ei, care oprise în spatele autoturismului Hyundai, a ţinut să-l atenţioneze folosind claxonul şi farurile.

Atât i-a trebuit şefului de la Rutieră. Deranjat de insistenţa şoferului, comisarul-şef s-a enervat, a coborât din maşină şi s-a îndreptat spre maşina şoferului impertinent. "Când am văzut cum vine, am plecat, pentru că nu am vrut să mă cert. Şi, pentru că banda de circulaţie de pe contrasens era liberă, am efectuat depăşirea deplasându-mă spre casă", a precizat şoferul Gabriel Tudor. Nervos că nu avea pe cine să-şi verse năduful, Niculae Ion a plecat în urmărirea şoferului care, pentru cutezanţa da a claxona, s-a trezit cu permisul de conducere suspendat.

SUNT DUMNEZEU!
După ce l-a lăsat în plata Domnului pe şoferul din Santa Fe, Gabriel Tudor s-a oprit la un magazin de materiale de construcţii. Imediat şi-a făcut apariţia şi comisarul Niculae Ion, care l-a urmărit şi i-a cerut să se legitimeze, pe motiv că este şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, dar fără să îşi arate legitimaţia de poliţist. "Mi-a spus că e şeful Poliţiei Rutiere, iar eu i-am zis că sunt Dumnezeu. Nu a vrut să îmi facă loc să ies din parcare şi mi-a zis să aştept, că vin băieţii lui", a declarat Gabriel Tudor.

Un martor prezent la discuţia dintre cei doi confirmă varianta lui Tudor: "Este revoltător. Înseamnă că, dacă el e vreun ştab, poţi să rămâi fără permis? Chiar nu mai poţi să mergi pe stradă din cauza interlopilor şi a poliţailor?". Cu greu, Tudor a ieşit cu maşina din parcare şi şi-a continuat drumul, dar nici nu a ieşit bine din localitatea Răcari că două maşini de poliţie cu sirenele pornite erau pe urmele lui. În spatele lor se afla şoferul din Santa Fe, şeful Poliţiei Rutiere Dâmboviţa.

TRANSPARENŢĂ TOTALĂ
Ce a urmat trebuie să le dea de gândit şefilor lui Ion, cel din Santa Fe. "În prima maşină de poliţie se afla agentul Stan Gabriel, care mi-a cerut actele pentru control. A zis că a fost făcută o sesizare la 112 de domnul cu jeep-ul pe motiv că eu l-aş fi agresat verbal, aşa că am prezentat documentele poliţistului în uniformă", îşi aminteşte Gabriel Tudor.

Dar agentul Stan a decis să-i suspende permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile lui Tudor, pentru că a depăşit pe trecerea de pietoni. A ajuns la această concluzie după ce a primit îndrumări de la şef. Cum era nevoie şi de un martor, agentul l-a sunat pe un tânăr din localitate, care s-a grăbit să fie martor asistent la completarea procesului-verbal. Am căutat să dăm de acest martor, dar a intrat în pământ. Nimeni nu ştie unde e.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, comisarul-şef Tache Vasile, a spus că va da dovadă de transparenţă totală când e vorba despre astfel de cazuri, dar transparenţa pe care o trâmbiţează este numai la nivel declarativ. Am încercat să aflăm de la agentul Stan Gabriel motivele reale pentru care a decis să suspende permisul de conducere, dar omul nu a putut da nici o declaraţie, pentru că nu a primit permisiunea lui Tache.

Faptele de vitejie ale poliţiştilor dâmboviţeni au ajuns şi la "urechile" Corpului de control al IGPR, acesta demarând imediat o anchetă internă.

×
Subiecte în articol: observator