x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţişti implicaţi într-un accident rutier, în drum spre alt accident

Poliţişti implicaţi într-un accident rutier, în drum spre alt accident

18 Mai 2010   •   00:00

Doi poliţişti din comuna gorjeană Prigoria au fost implicaţi, marţi, într-un accident rutier, cu maşina personală, în timp ce se duceau spre locul producerii unui alt accident.

Şeful de post din comuna Prigoria, agentul şef Romică Păstaie, se afla în autoturismul adjunctului său, cu care se deplasa spre locul accidentului, iar la un moment dat, din dreapta a ieşit brusc un autoturism Dacia, al cărui şofer nu se asigurase corespunzător.

"Dânsul a intrat pe drumul principal şi a dat în noi în plin, fără să se asigure. Noi am pus frână cât am putut, dar n-am reuşit să evităm impactul. Eu cred că am piciorul rupt pentru că nu mai pot să merg în el", a declarat poliţistul, imediat după producerea accidentului.

Celălalt şofer implicat în evenimentul rutier, Victor Popescu, a precizat că el s-a asigurat suficient de mult şi susţine că poliţiştii circulau cu viteză şi de aceea nu a mai avut cum să-i evite.

"Eu ieşeam din curte şi am fost ajutat chiar de fata vecinei ca să mă asigur cum trebuie. Dânşii au apărut brusc şi nu au fost atenţi. Se grăbeau că ziceau că se duc la un accident. Eu trebuia să le cedez trecerea, dar am intrat pe drum pentru că ştiam că nu vine nimeni, iar ei au venit cu viteză prea mare", a menţionat şoferul.

Şeful postului de Poliţie Prigoria a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu de către o rudă, ajutorul său suferind doar câteva răni uşoare la faţă, acesta neavând nevoie de asistenţă medicală.

La locul accidentului spre care se îndreptau poliţiştii răniţi au ajuns, în schimb, trei ambulanţe şi un echipaj de descarcerare de la ISU Gorj, care nu a mai intervenit însă întrucât tinerii care se răsturnaseră cu maşina în râpă au fost scoşi dintre fiarele contorsionate de către localnici.

Doi dintre tineri sunt elevi de liceu, iar cel de-al treilea, care era şi şofer, avea maşina închiriată de la o firmă din Târgu Jiu. El este acuzat de localnici că de duminică de când a închiriat autoturismul a circulat numai cu viteză, ignorând sfaturile de a conduce mai prudent.

Tinerii răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, rănile suferite de ei nefiind unele grave, în pofida faptului că maşina cu care au căzut în râpă a zburat prin aer circa zece metri, impactul cu solul fiind atenuat de câţiva salcâmi.

Ambii şoferi implicaţi în cele două accidente de la Prigoria sunt anchetaţi penal şi acuzaţi de vătămare corporală din culpă.

×
Subiecte în articol: trafic