x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii de frontieră au confiscat ţigări de peste 360.000 lei; a fost folosit armamentul din dotare

Poliţiştii de frontieră au confiscat ţigări de peste 360.000 lei; a fost folosit armamentul din dotare

22 Iun 2019   •   18:00
Poliţiştii de frontieră au confiscat ţigări de peste 360.000 lei; a fost folosit armamentul din dotare

Ţigări de contrabandă, în valoare de peste 360.000 de lei au fost confiscate la frontiera nord, în ultimele 24 de ore, fiind folosit armamentul din dotare.

Potrivit ITPF Sighetu Marmaţiei, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, ce desfăşura o acţiune pe linia contrabandei cu ţigări, a observat pe direcţia localităţii Brodina un autoturism fără plăcuţe de înmatriculare care circula cu mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri maşina, dar conducătorul auto a ignorat semnalele, continuându-şi deplasarea.

Echipajul poliţiei de frontieră a procedat la urmărirea maşinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată într-o zonă împădurită din apropiere. Din primele verificări efectuate în maşină a fost observată o impresionantă cantitate de ţigări de provenienţă ucraineană.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, un alt echipaj din cadrul sectorului a observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane lângă care se aflau mai multe baxuri cu ţigări, iar în momentul în care acestea au observat poliţiştii de frontieră au abandonat coletele şi s-au dispersat înspre localitatea suceveană Straja.

Cei în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce şi au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La faţa locului au fost descoperite şase colete cu ţigări.

Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit abandonate pe raza localităţii sucevene Ulma trei colete cu ţigări.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării şi transportate la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea totală de 31.560 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 363.400 lei.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Pe de altă parte, vineri seara, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean H.S., în vârstă de 33 de ani, la bordul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor şi a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereţii laterali şi tavanul autoturismului, cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Marfa, în valoare totală de 3.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

AGERPRES

×