x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii de frontieră, implicați într-un dosar de contrabandă cu țigări, reţinuţi de DIICOT

Poliţiştii de frontieră, implicați într-un dosar de contrabandă cu țigări, reţinuţi de DIICOT

25 Oct 2013   •   10:24
Poliţiştii de frontieră, implicați într-un dosar de contrabandă cu țigări, reţinuţi de DIICOT

Procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au emis, în noaptea de joi spre vineri, ordonanțe de reținere pe numele celor cinci polițiști de frontieră implicați într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Surse judiciare, citate de Agerpres, susțin că agenții de la Poliția de Frontieră, cercetați pentru abuz în serviciu în formă calificată și constituire de grup infracțional organizat, urmează a fi prezentați în fața magistraților Tribunalului Botoșani cu propunerea de arestare preventivă.

Polițiștii de frontieră sunt singurele persoane din dosar care sunt cercetate în stare de reținere. Față de alte trei persoane învinuite cercetările au loc în stare de libertate, iar o alta se află în arest preventiv într-un alt dosar.

Cei cinci angajați ai Poliției de Frontieră sunt cercetați într-un dosar privind introducerea ilegală în țară a 78.000 de pachete de țigări de proveniență Republica Moldova.

Ei furnizau date confidențiale privind dispunerea patrulelor, ajutând astfel membrii grupării specializate în contrabanda cu țigări.

Procurorii DIICOT au dispus, joi dimineață, efectuarea a 13 percheziții la locuințele persoanelor implicate în cauză, suspectate de constituirea unui grup infracțional specializat în contrabanda de țigări.

×