x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii din Satu Mare susţin că li s-a interzis să participe la proteste!

Poliţiştii din Satu Mare susţin că li s-a interzis să participe la proteste!

17 Aug 2009   •   00:00

Poliţiştii sătmăreni susţin că sunt presaţi de conducătorii lor să nu participe la proteste în această săptămână, foarte puţini participând în această dimineaţă la pichetarea Prefecturii.



Preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual de pe lângă Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, Ioan Săsăran, a declarat că s-au solicitat rapoarte şi liste cu poliţiştii care participă la proteste. "Ni s-a spus să facem rapoarte şi liste cu cei care participă la proteste. Nu ni se pare normal acest lucru din moment ce avem în contractul de muncă dreptul la 12 ore pentru acţiuni sindicale. Nu am diminuat activitatea şi nu înţelegem această acţiune", a afirmat Săsăran. Şi preşedintele Biroului Teritorial al SNPPC de pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Marius Gînţă, a susţinut acelaşi lucru.

Aproximativ 25 de poliţişti au protestat luni în faţa Instituţiei Prefectului susţinând că nu le sunt respectate drepturile. Poliţiştii de frontieră sătmăreni reclamă că sunt 41.900 de ore suplimentare neplătite, este o criză acută de personal, iar poliţiştii sunt nevoiţi să achiziţioneze din salariile lor consumabile pentru birouri.

×
Subiecte în articol: observator