x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii, loviţi la leafă

Poliţiştii, loviţi la leafă

de Razvan Belciuganu    |    30 Apr 2010   •   00:00
Poliţiştii, loviţi la leafă
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Poliţiştii au pierdut o dată cu adoptarea noii legi a salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice cel puţin 200-300 de lei lunar, iar acest lucru este resimţit puternic de cei din zona operativă.



"Agenţii de poliţie au avut un coeficient de salarizare între 2,9 şi 3, iar după noua lege au 2,35. Acest lucru afectează salariul funcţiei de bază, faţă de care se calculează toate sporurile", ne-a declarat comisarul-şef Constantin Asofronie, vicepreşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

De asemenea, potrivit ofiţerului amintit, tăierea sporurilor astfel încât ele să ajungă la maximum 30% din salariu îi afectează mai ales pe cei din zona operativă, fiindcă se face foarte puţin diferenţa dintre aceştia şi poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea în zona administrativă. "Din această cauză, există o tendinţă accentuată spre migrare a poliţiştilor dinspre activităţile operative spre sedii şi administraţie", afirmă comisarul-şef.

În acelaşi timp, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisarul-şef Iulian Dobrescu a mai atras atenţia asupra acordării primei lunare de excepţie sau de misiune specială de până la 50% din salariul funcţiei de bază, arătând că principala problemă este că se atribuie la aceleaşi persoane ca şi anul trecut, după cum rezultă dintr-o adresă emisă de aparatul central al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

"Potrivit regulilor de acordare valabile la data adresei, această primă constituia o recompensă pentru activitatea pe ultimele şase luni din anul 2008 şi nu putea fi acordată încă o dată şi încă tot anul 2010, pentru aceeaşi perioadă de muncă", a spus comisarul-şef Iulian Dobrescu.

×
Subiecte în articol: observator