x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul contrabandist din Bucureşti şi mama lui au fost arestaţi

Poliţistul contrabandist din Bucureşti şi mama lui au fost arestaţi

de Violeta Fotache    |    15 Mar 2011   •   16:05

Magistraţii Judecătoriei Buzău au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a poliţistului Adrian Dragomir, ofiţer în cadrul Poliţiei Sectorului 6, cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit de ţigarete, şi a mamei acestuia, Ileana Dragomir, pentru contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Parchetul instanţei supreme informează că procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalului Buzău au solicitat luni instanţei de judecată emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi. Anchetatorii au strâns probe din care reiese faptul că Adrian Dragomir se aproviziona cu ţigări fără timbru de marcaj sau cu timbru necorespunzător din Bucureşti şi Galaţi, ţigări de provenienţă din Republica Moldova, pe care le depozita la domiciliul personal şi la domiciliul unor rude apropiate, iar apoi le comercializa împreună cu mama sa, inculpata Dragomir Ileana. Duminică dimineaţa, autoturismul condus de poliţist a fost oprit în trafic, ocazie cu care s-a stabilit că acesta transporta în scop de comercializare 22.800 ţigarete (1.140 pachete), de diferite mărci, care aveau aplicate banderole de marcaj din Republica Moldova.

În cauză au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare şi asupra unor autoturisme, context în care au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 86.260 de ţigarete (4.313 pachete) de diferite mărci cu banderole de provenienţă moldovenească, ucrainiană şi fără banderole de marcaj, precum şi suma de 4.384 lei. Întreaga cantitate de ţigarete urma a fi comercializată,  pe raza municipiului Buzău de către cei doi inculpaţi, prin intermediul altor persoane.

×