x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul trei în unu, în gruparea Gunoierii

Poliţistul trei în unu, în gruparea Gunoierii

de Mara Raducanu    |    28 Apr 2010   •   00:00

Bogdan Butnariu, poliţistul de la Secţia 3 din Capitală - arestat pentru trafic cu heroină, alături de membri ai grupării de traficanţi Gunoierii - este un fost poloist al clubului Dinamo, el figurând pe lista maeştrilor sportului a Federaţiei Române de Polo.



Fostul poloist - care este recidivist, fiind condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru tâlhărie - a fost reţinut, luni, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, el făcând parte dintr-o reţea de 24 de bucureşteni care, în perioada februarie - martie, a traficat heroină şi metadonă în Bucureşti, în special în zona Gării de Nord şi cartierele Griviţa şi Bucureştii Noi.

Liderul reţelei este Nicu Iancu, zis "Nicu Gunoieru'", care în octombrie 2009 a fost deferit justiţiei, alături de 28 de persoane, de procurorii DIICOT, într-un alt dosar pe trafic de droguri. El şi alţi inculpaţi au fost eliberaţi din arest preventiv după două luni, judecătorul apreciind că ei pot fi judecaţi în stare de libertate. Echipa de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată a monitorizat timp de patru luni activitatea acestei reţele, considerată una dintre cele mai importante reţele de traficanţi de droguri care distribuia heroină pe raza sectoarelor 1 şi 6 din Capitală.

În prezent, 15 suspecţi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv, iar restul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat. Cercetările privindu-l pe Bogdan Butnariu (33 de ani) au început încă din luna aprilie, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, după ce bărbatul fusese transferat de la Clubul Dinamo, unde activase ca sportiv. Butnariu a obţinut, la sfârşitul anului 2009, calificativ inferior în ceea ce priveşte activitatea sa în Poliţie.

Bărbatul a mai primit o condamnare cu suspendare în 2007, când a furat produse dintr-un supermarket. La acel moment, şeful său de la Dinamo a decis menţinerea sa în funcţie, după care Butnariu a fost transferat la Poliţia Capitalei.

După arestarea fostului poloist Bogdan Butnariu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a dispus ieri efectuarea unui control la Clubul Sportiv Dinamo. Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor va verifica modul de îndeplinire a obligaţiilor prevăzute în Statutul poliţistului de personalul clubului, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, rezultatele să fie făcute publice.


×
Subiecte în articol: observator