x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pomana porcului în februarie

Pomana porcului în februarie

de Nina Marcu    |    25 Feb 2011   •   16:45

Deşi a trecut Crăciunul, când, în mod tradiţional se face în gospodăriile ţărăneşti, unde este sacrificat un porc, ce altceva decât pomana porcului, iată că în judeţul Covasna acest obicei nu numai că se păstrează şi în luna februarie, dar este chiar obiect - şi subiect - de festival. Şi festivalul, care are loc la Băile Balvanyos, se numeşte chiar aşa: Festivalul Internaţional de Pomana Porcului şi a ajuns la a şasea ediţie. De fapt, ANTREC încearcă să găsească metode atractive în diferite zone pentru turiştii iubitori de carne de porc şi când s-au terminat sărbătorile de iarnă. De aceea, prepararea de produse tradiţionale din carne de porc este considerată una de bun augur pentru reuşita acestei încercări. Mai ales că, la Balvanyos este întipărită ideea că secuii sacrifică porcul – şi-i fac trebuincioasa pomană - taman în februarie. La festival, au participat trei ţări, Germania, Ungaria şi, desigur, România, toate însumând un număr de 14 echipe dornice de întrecere şi reuşită. Se poate spune că, datorită frumuseţii evenimentului, bucatelor delicioase şi implicării tuturor, concurenţi şi participanţi, au fost desemnaţi foarte mulţi câştigători. Adică a câştigat, cum se întâmplă la acţiunile culinare, toată lumea...

×