CarpatCement Holding relansează programul de responsabilitate socială "Bucureştiul Respiră" şi va planta o pădure de protecţie de peste 28.000 de metri pătraţi in comuna Copăceni, judeţul Ilfov, cu un efort financiar de aproximativ 55.000 de euro. Proiectul incepe azi.
CarpatCement Holding relansează programul de responsabilitate socială "Bucureştiul Respiră" şi va planta o pădure de protecţie de peste 28.000 de metri pătraţi in comuna Copăceni, judeţul Ilfov, cu un efort financiar de aproximativ 55.000 de euro. Proiectul incepe azi. Programul este organizat in parteneriat cu Asociaţia Experţilor de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, "Apele Romăne" Giurgiu şi Rebu SA. Anul trecut, prin acelaşi program au fost plantaţi copaci pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi in comuna Cornetu. Proiectul a apărut ca urmare a faptului că Bucureştiul s-a schimbat, sunt multe construcţii in zona limitrofă, in detrimentul spaţiilor impădurite şi in dauna centurii verzi de protecţie a Capitalei. Acest fapt a dus automat la creşterea nivelului poluării in oraş şi la scăderea calităţii aerului.
Â
PRIMUL PAS. Programul "Bucureştiul Respiră" a demarat in 2007 prin găsirea unui teren unde să fie plantaţi arborii, astfel incăt viitoarea pădure să aibă rolul de centură verde a Capitalei. Terenul a fost găsit in Copăceni, judeţul Ilfov. "Pădurea din Copăceni va fi formată din vegetaţia deja existentă - cătinişuri, plopişuri şi sălcete - , dar va fi consolidată prin elemente floristice care asigură un amestec mai bun şi mai rezistent la intemperii, poluare sau atacul dăunătorilor. Vegetaţia reintrodusă va contribui la mărirea cantităţii de oxigen eliminat in atmosferă, răcorirea climatului in perioada caniculei prin creşterea umidităţii aerului, preluarea unei părţi din noxele eliminate in aer provenite de la autovehicule, reducerea prafului, a germenilor patogeni şi a incidenţei bolilor respiratorii, diminuarea zgomotului, protejarea resurselor de apă, prevenirea şi ameliorarea efectelor produse de inundaţii şi scăderea nivelului pănzei freatice", a spus vicepreşedintele AEM, Florin Vasiliu.
Â
CURĂŢENIE. Proiectul a inceput prin curăţarea terenului pentru plantare - plin de deşeuri de toate tipurile, in special plastic şi PET, deşeuri industriale şi provenind din construcţii şi reamenajarea locuinţelor. S-au adunat 66 de metri cubi doar de plastic şi PET. CarpatCement a iniţiat programul "Bucureştiul Respiră" ca răspuns faţă de diminuarea drastică a centurii verzi a Capitalei, formată din păduri de protecţie care au menirea de a reimprospăta aerul, in timp ce impiedică praful să intre in oraş.
Â
 rol "Vegetaţia va contribui la mărirea cantităţii de oxigen eliminat in atmosferă, răcorirea climatului in perioada caniculei prin creşterea umidităţii aerului, preluarea unei părţi din noxele eliminate in aer provenite de la autovehicule" Citește pe Antena3.ro |