x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii români, misiune dificilă în Grecia. Salvatorii intervin pentru stingerea incendiului uriaș de lângă Atena

Pompierii români, misiune dificilă în Grecia. Salvatorii intervin pentru stingerea incendiului uriaș de lângă Atena

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   22:40
Pompierii români, misiune dificilă în Grecia. Salvatorii intervin pentru stingerea incendiului uriaș de lângă Atena
Sursa foto: IGSU

De mai bine de trei ore, pompierii români intervin, marți, în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure, în zona localității Aspropyrgos, la nord-vest de Atena, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), misiunile executate de către personalul modulului de pompieri români constau în protejarea clădirilor și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a intervenției, pompierii români intervin cu 4 mașini de stingere și o cisternă cu capacitatea de 30 tone apă.

„Misiunile pompierilor se desfășoară în condiții extreme. Temperatura ridicată și viteza vântului îngreunează intervenția din teren a salvatorilor”, transmite IGSU.

Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului de legătură elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților elene aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 40 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Pompierii români igsu atena grecia