x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii au evacuat apa din 387 de case și 580 de curți, în ultimele 24 de ore

Pompierii au evacuat apa din 387 de case și 580 de curți, în ultimele 24 de ore

24 Iun 2020   •   10:44
Pompierii au evacuat apa din 387 de case și 580 de curți, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: IGSU

Pompierii au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 387 de case și aproximativ 580 de curți, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curţi şi 219 beciuri/subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate şi 5 copaci, colegii noştri acţionând pentru degajarea acestora", se menţionează în comunicat.

În cursul zilei de marți și pe timpul nopții, aversele torențiale au produs inundații în 29 de județe, fiind afectate 161 de localități.

Din cauza viiturilor care au inundat străzi şi locuinţe din mai multe localităţi din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Maramureş, 71 de persoane au fost evacuate şi relocate temporar în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi la rude.

Mai mult, în ultimele două zile, trei persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în Bihor, Suceava și Vaslui.

×
Subiecte în articol: inundatii