x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INUNDAȚII. Pompierii intervin la Coloneşti, Olt, pentru evacuarea mai multor persoane

INUNDAȚII. Pompierii intervin la Coloneşti, Olt, pentru evacuarea mai multor persoane

29 Iul 2014   •   22:05
INUNDAȚII. Pompierii intervin la Coloneşti, Olt, pentru evacuarea mai multor persoane
Sursa foto: Pompierii intervin la Coloneşti, Olt, pentru evacuarea mai multor persoane

Pompierii intervin pentru evacuarea a 20 de persoane din locuinţele inundate din comuna Coloneşti, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dan Nedeloiu.

Acesta a precizat că au ieşit din matcă Vedea şi Vediţa şi au inundat locuinţe şi gospodării în localităţile Jitaru (Scorniceşti) şi Coloneşti, la Coloneşti fiind întreruptă şi circulaţia rutieră pe DN 65 (E 574). Potrivit subprefectului judeţului Olt, Emanuel Oproiu, la Coloneşti se află şi prefectul Silviu Neacşu şi şeful ISU Marin Pică iar un echipaj de pompieri monitorizează situaţia la Corbu şi Icoana, unde este posibil ca Vedea să iasă din matcă din cauza viiturii.

La Coloneşti sunt echipaje de pompieri şi poliţişti care acţionează pentru sprijinirea populaţiei şi evacuarea apei. În cursul zilei au fost inundate locuinţe şi gospodării din mai multe localităţi din judeţ, pompierii intervenind pe tot parcursul zilei pentru evacuarea unor persoane, scoaterea apei din locuinţele inundate, salvarea unor persoane surprinse de viituri. Au mai fost salvate, cu barca, de către pompieri, patru persoane care s-au refugiat pe o insulă din localitatea Teiuş, precum şi un bărbat din comuna Bărăşti, de asemenea surprins de o viitură.

×