x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii români luptă cu incendiile în Grecia. Au protejat 50 de locuințe amenințate de flăcări

Pompierii români luptă cu incendiile în Grecia. Au protejat 50 de locuințe amenințate de flăcări

20 Iul 2022   •   18:10
Pompierii români luptă cu incendiile în Grecia. Au protejat 50 de locuințe amenințate de flăcări

Pompierii români au intervenit marți și în noaptea de marți spre miercuri pentru stingerea incendiului izbucnit în zona Penteli, din nord-estul Atenei. Ei au reușit să protejeze 50 de locuințe amenințate de flăcări.

Potrivit IGSU, membrii modului național de stins incendii de pădure au acționat în sprijinul autorităților elene pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona Penteli, din nord-estul Atenei.

„În condiții extreme generate de vântul puternic și temperaturi ridicate, colegii noștri au reușit protejarea și stingerea flăcărilor care amenințau aproximativ 50 de locuințe. Totodată, echipajele operative au asigurat protejarea și stingerea focarelor extinse pe versanții din împrejurimi și care au cuprins o suprafață de peste 10 km pătrați”, arată reprezentanții IGSU.

Aceștia anunță că misiunile vor continua, prioritară fiind protejarea persoanelor și locuințelor aflate în calea flăcărilor.

Misiunile pompierilor români sunt efectuate sub coordonarea unui ofițer elen.

(sursa: Mediafax)

×