x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PONT. Cum păstrezi mai mult timp căpşunele proaspete

PONT. Cum păstrezi mai mult timp căpşunele proaspete

12 Iun 2016   •   07:17
PONT. Cum păstrezi mai mult timp căpşunele proaspete
Sursa foto: moodboard/Getty Images/moodboard RF

Căpșunele, zmeura sau fructele de pădure care se vor coace în curând sunt un adevărat deliciu. Dar sunt fructe delicate, care mucegăiesc și se strică în două, trei zile.

Toate fructele roșii și suculente de vară se strică rapid din cauza mucegaiului.

Cum se numără printre cele mai scumpe din piață, mai ales zmeura sau fructele de pădure, este bine să știi cum să le păstrezi proaspete mai multe zile, informeaza publika.md.

Cea mai bună soluție este oțetul și chiar funcționează! Iată ce trebuie să faci:

-imediat după ce ai cumpărat fructele, pregătește, într-un castron larg, o soluție din 10 părți apă la 1 parte de oțet alb sau oțet de mere; toarnă fructele în castron și clătește-le de câteva ori în soluția de oțet;
-clătește apoi fructele de două ori în apă rece;
-scoate fructele cu o spumieră pe șervete de hârtie și lasă-le să se usuce ușor la temperatura camerei, apoi pune-le în frigider, într-o lădiță tot pe șervețele de hârtie.

Metoda cu oțet este cea mai bună și te ajută să păstrezi fructele proaspete, la rece, timp de aproximativ 6 sau 7 zile, de două ori mai mult decât dacă le pui direct în frigider, fără să le clătești cu oțet. Pe de altă parte, mirosul de oțet nu se păstrează, în schimb sunt distruși sporii de mucegai care deteriorează fructele.

×
Subiecte în articol: capsune