x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: "Adevărata lovitură de stat este să voteze împotriva ta 7,5 milioane de oameni şi tu să rămâi la putere"

Ponta: "Adevărata lovitură de stat este să voteze împotriva ta 7,5 milioane de oameni şi tu să rămâi la putere"

30 Aug 2012   •   21:00
Ponta: "Adevărata lovitură de stat este să voteze împotriva ta 7,5 milioane de oameni şi tu să rămâi la putere"

Surazator, relaxat, volubil si sigur de sine pe toata durata dialogului cu Victor Ciutacu, premierul Victor Ponta si-a facut prima aparitie intr-un interviu televizat dupa ce Curtea Constitutionala a dat verdictul in cazul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu.

Iata declaratiile lui Victor Ponta din emisiune:

● "Am remarcat faptul ca Internationala Socialista si Partidul Socialist European au devenit marile pasiuni ale jurnalistilor domnului Basescu. Internationala Socialista este o organizatie mondiala care are reprezentanti din toate zonele geografice. Pentru Europa sunt desemnati 9 vicepresedinti, eu fiind unul dintre acestia. Mi-am adus aminte de Congresul din 2003 cand PSD a fost primit in Internationala Socialista, cu un singur vot impotriva, cel al PD-ului domnului Basescu, pe vremea cand acesta nu-si gasise inca filonul de dreapta".

● "Intr-adevar exista un pic de frustrare in randul romanilor pentru modul in care am fost tratati. Cum a facut Traian Basescu ca Romania sa fie considerata un monopol al crestin-democratilor germani ramane o tema la care trebuie sa meditam. Se pare ca in Germania fosta Securitate a lui Ceausescu, preluata, are cei mai buni oameni in presa. Daca va uitati, scriu numai ce trebuie despre Romania, din ciclul 'servim tara'. Ca-i cheama Schwartz, dar vorbesc romaneste ca mine, ca dvs, Schwartz sunt numai la suflet...".

● "Referendumul a fost o lectie din care am constatat ca un sistem construit in opt ani, si clar, construit de vechea Securitate, care si-a implantat oameni in pozitii-cheie, este greu de daramat. Chiar numai stiu daca Traian Basescu este creatorul sau doar exponentul acestui sistem".

● "Totusi acest sistem a suferit pierderi. In primul rand au pierdut Guvernul. Pentru domnul Basescu faptul ca nu poate controla Guvernul este cel mai rau lucru. Au pierdut conducerea celor doua Camere ale Parlamentului. Au pierdut alegerile locale, unde au fost dati jos mai multi baroni locali ai PDL-ului ".

● "Vor veni si alte lovituri impotriva sistemului domnului Basescu. Doamna Pivniceru va face noi propuneri pentru Parchetul General si DNA. Chiar daca ne vom lovi de refuzul CSM sau al domnului Basescu, vom continua sa facem propuneri pana cand vor fi luate in seama. Anul viitor vor expira trei mandate ale judecatorilor de la Curtea Constitutionala. Va inceta sistemul dublei masuri, bun pentru Basescu, rau pentru noi".

● "Despre referendum, in primul rand, pot spune ca a fost un rezultat neasteptat, ma asteptam sa se prezinte la vot undeva in jur de cinci milioane de alegatori".

● "O sa-l rog pe domnul Basescu sa mearga la Bruxelles si sa le spuna oamenilor de acolo sa nu mai ia in considerare ideile exprimate in timpul campaniei de la referendum, cu lovitura de stat «Stiti, am exagerat un pic!». Un lucru bun pe care il poate face domnul Basescu la Bruxelles este sa spuna «Nu taiati fondurile europene pentru Romania!»".

● "Pe perioada interimatului, m-am convins, nu ca pot coabita cu domul Antonescu, ci ca pot conlucra foarte bine cu el. Daca domnul Antonescu are incredere 100% in mine, eu pot declara ca am incredere in domnia sa 101%".

● "Romanii care s-au prezentat la referendum au tot dreptul sa fie frustrati, si mie imi este greu sa explic cum 8,5 milioane de oameni nu conteaza. Au fost niste presiuni externe care puteau pune Romania in mare pericol. Prima mea grija, in calitate de prim-ministru, este sa am bani in cont luna viitoare pentru a efectua plata salariilor, a pensiilor, a datoriilor statului roman. Chiar daca ne asumam crearea de mari probleme pe plan extern, lucrurile erau decise la Curtea Constitutionala. Nu era momentul unei asumari istorice, anul acesta avem de acoperit un deficit de 2,2% din PIB, poate la anul, daca avem un deficit de 0,1-0,2% din PIB...".

● "Eu sunt absolut convins ca merita folosita in continuare orice cale constitutionala pentru demiterea lui Traian Basescu, pentru ca aceasta situatie de criza sa fie rezolvata".

● "Deocamdata Presedintele tace, si ar face bine sa faca asta in continuare. Nu am mai vorbit cu domnul presedinte Basescu din luna iunie, si nu tin sa comunic altfel decat in scris cu domnia sa".

● "Cu siguranta, prima grija a lui Traian Basescu este sa modifice majoritatea parlamentara, pentru a putea propulsa un nou guvern care sa gestioneze alegerile asa cum a facut-o in 2009. Eu, in calitate de prim-ministru, sunt pregatit sa mentin unita majoritatea parlamentara care m-a propulsat in aceasta functie.
Am avut un acord cu UNPR pe care l-au respectat in totalitate.Intrebarea care se punea la incheierea acestui acord era daca facem alianta si nu-i dam Guvernul lui Traian Basescu, sau n-o facem, si ii dam Guvernul".

● "In 2013 trebuie sa demaram procesul de modificare al Constitutiei pentru a nu mai exista posibilitatea ca puterea sa se poata concentra in jurul unei singure persoane".

● "Adevarata lovitura de stat este sa voteze impotriva ta 7,5 milioane de oameni si tu sa ramai la putere. Am convingerea ca legenda omului politic Traian Basescu, care castiga toate bataliile politice s-a spulberat la 29 iulie".

● "Daca domnul Crin Antonescu va dori sa candideze pentru functia de presedinte il vom sprijini. In relatia cu acesti doi oameni, Crin Antonescu si Sorin Oprescu, nu mi-au dat niciodata impresia ca voi fi nevoit sa aleg intre ei. PSD a realizat ca singura sansa de victorie a lui Traian Basescu era aceea in care USL era dezbinat".

● "Gandul de Presedintie ma bate undeva, dupa 50 de ani. Daca voi fi un prim-ministru bun, atunci oamenii se vor gandi sa ma voteze si in alta functie".

● "In privinta acuzatiei de plagiat nu-mi mai fac griji, am fost absolvit in acelasi lot cu Kovesi. Aceasta acuzatie m-a afectat personal desigur, dar nu m-a afectat politic, asa cum si-a dorit Traian Basescu. Nu ma mai afecteaza nimic din toate atacurile executate impotriva mea".

● "Daca dau avizul pentru Rosia Montana, dar nu-l voi da, ma va iubi si domnul Dan Andronic (Evenimentul zilei)"

×