x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta anunţă că Bacalaureatul va fi organizat ca în 2011, păstrând inclusiv camerele video

Ponta anunţă că Bacalaureatul va fi organizat ca în 2011, păstrând inclusiv camerele video

13 Mai 2012   •   08:12
Ponta anunţă că Bacalaureatul va fi organizat ca în 2011, păstrând inclusiv camerele video

Examenul de Bacalaureat din acest an va fi organizat exact pe baza sistemului de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi, a anuntat premierul Victor Ponta la emisiunea "Dupa 20 de ani" la PRO TV, aratand ca el uraste si detesta frauda si furtul.

"Ramane exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urasc si detest frauda si furtul si tot ce se poate face ca sa nu existe frauda si furt, o sa facem", a spus Ponta.

Anul trecut, la examenul de Bacalaureat s-au inregistrat rezultate catastrofale, in conditiile in care candidatii nu au putut copia, fiind monitorizati in sali cu camere video. Astfel, rezultatele obtinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an fost cele mai slabe din ultimele doua decenii: peste o suta de mii de absolventi picati in prima sesiune, alti aproape o mie eliminati pentru copiere si scoli fara niciun candidat admis.

Desi rezultatele ar fi trebuit sa traga un semnal de alarma, iar numarul celor eliminati pentru frauda si prezenta camerelor de supraveghere in clase erau argumente suficient de puternice pentru a nu mai copia la examen, nici in sesiunea a doua, numita "de toamna", nu s-au inregistrat rezultate mai bune.

Ponta: Indiferent pe cine as numi la Educatie, va fi contestat, in sistem sunt multe interese

Premierul Victor Ponta spera ca acuzatiile de plagiat la adresa ministrului Educatiei nu vor fi confirmate si ca, astfel, nu va fi cazul sa il inlocuiasca pe Ioan Mang de la conducerea ministerului, aratand insa si in cazul unei schimbari vor continua controversele, din cauza intereselor din sistem.

"Controversele cred ca vor continua, oricine pe care il voi numi va fi contestat de o anumita parte, pentru ca Ministerul Educatiei, din pacate, este in acest moment un sistem cu foarte multe interese si orgolii. Aici nu mai discutam deja de persoane. Spre deosebire de domnul Boc, care se pricepe extraordinar de bine la plagiat, eu nu judec ca domnia sa si am cerut unei institutii a carei credibilitate nu este de nimeni contestata, Academia Romana, sa verifice", a spus Ponta, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV.

Premierul a afirmat din nou ca Ioan Mang va fi inlocuit la conducerea Ministerului Educatiei daca acuzatiile de plagiat sunt confirmate, dar ca spera sa nu fie cazul.

El a mai aratat ca, in afara de propunerea Mang, au existat si alte variante pentru conducerea Ministerului Educatiei, dar Ecaterina Andronescu a fost "preventiv atacata" ca incompatibila de catre Agentia Nationala de Integritate.

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca a cerut Academiei Romane ca un grup de specialisti sa verifice acuzatiile de plagiat formulate de opozitie la adresa ministrului Educatiei si a precizat ca, daca aceste acuzatii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui sa demisioneze.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, "pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina", dupa cum a declarat, miercuri, presedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, intr-o conferinta de presa, un articol al actualului ministru al Educatiei pe care acesta l-ar fi publicat in 2003 la Craiova si care, conform PDL, reprezinta "in integralitate o copie a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi".

In replica, Ioan Mang a spus despre acuzatia de plagiat ca este "o actiune politica", al carei scop ar fi crearea de haos in sistemul de invatamant si a declarat ca ii va da in judecata pe cei care il acuza de plagiat.

Verificarea in acest caz este facuta de Comisia de Etica de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

×