x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Braconierul care a murit în urma atacului ursului şi-a cam căutat soarta

Ponta: Braconierul care a murit în urma atacului ursului şi-a cam căutat soarta

21 Sep 2012   •   09:30
Ponta: Braconierul care a murit în urma atacului ursului şi-a cam căutat soarta

Victor Ponta a declarat, astazi, ca a doua persoana care a decedat in urma atacului unui urs din Dambovita, respectiv braconierul, "si-a cam cautat soarta". Premierul a spus ca braconajul este o infractiune extrem de grava, care trebuie pedepsita.

"Trebuie sa vedem ce putem face, pentru ca nu ne putem apuca acum sa omoram ursii din tara, dar, pe de alta parte trebuie sa protejam populatia", a spus Ponta, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Intrebat daca a decis sa nu mai fie impuscat ursul din Dambovita, care a ucis joi un braconier, premierul a spus ca nu a facut acest demers.

"Eu am decis? Daca am decis eu, e foarte bine. Nu, din pacate nu ma ocup si de problema ursilor, dar sunt convins ca masurile pe care le propun specialistii sunt cele mai bune", a precizat premierul.

Seful Executivului considera ca braconajul este o infractiune extrem de grava care trebuie pedepsita.

"Important este insa altceva. Sigur, cazul al doilea a fost al unui braconier care, sa spun asa, are o parte importanta din vina pentru ceea ce s-a intamplat. Insa, e foarte clar ca trebuie ca impreuna cu organizatiile neguvernamentale si cu specialistii sa facem un studiu serios sa vedem totusi ce se intampla, ce putem face. (...) E clar ca de mult timp nimeni nu s-a mai gandit serios ce se intampla si uitati am avut asemenea tragedii. Vorbesc in special de primul caz. Al doilea, din pacate, cel care a decedat si-a cam cautat-o ca sa spun asa. Si pentru mine braconajul este o infractiune extrem de grava care trebuie pedepsita", a mai spus presedintele PSD.

Vineri dimineata, aproximativ 20 de vanatori au reluat cautarea ursului in zona comunei dambovitene Moroieni, insa operatiunea este ingreunata din cauza ploii. In paralel, echipe formate din aproximativ 30 de jandarmi si politisti patruleaza in zona pentru a preveni producerea altor incidente.

"Am reluat cautarile si speram ca ursul sa fie gasit astazi, dupa urmele de sange. Ii rugam pe localnici sa mai aiba rabdare si astazi si sa nu mearga la fan sau la livezi pana cand nu prindem animalul, care este extrem de periculoc, fiind ranit", a declarat, vineri, prefectul judetului Dambovita, Dragos Rusu.

×