x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta cere banii înapoi de la primăriile PDL. E oficial, pensionarii îşi primesc banii înapoi începând din iunie

Ponta cere banii înapoi de la primăriile PDL. E oficial, pensionarii îşi primesc banii înapoi începând din iunie

08 Mai 2012   •   16:53
Ponta cere banii înapoi de la primăriile PDL. E oficial, pensionarii îşi primesc banii înapoi începând din iunie

La sfarsitul primei sedinte de guvern a cabinetului condus de Victor Ponta, premierul a anuntat ca s-a decis recuperarea sumelor distribuite primariilor preponderent PDL-iste din fondul de rezerva al Guvernului, masura luata luna trecuta de cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu.

De asemenea, s-a decis sistarea incasarii CAS pentru pensiile mai mari de 740 de lei. De asemenea, de la 1 iunie va incepe restituirea catre pensionari a sumelor retinute din incasarea CAS, sumele urmand a fi returnate in 16 rate egale.

In baza scrisorii de intentie care a fost adoptata si urmeaza a fi trimisa FMI, bugetarii vor beneficia de o majorare salariala de 8 la suta in luna iunie si de o alta, similara, peste alte sase luni, adica in decembrie 2012.

De asemenea, Guvernul a decis in sedinta de marti sa retraga recursul formulat de fostul Executiv la decizia instantei de suspendare a hotararii privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca o delegatie a Guvernului se va deplasa la Targu Mures pentru a "media" o solutie in acest caz, in conformitate cu principiile autonomiei locale.

Primul ministru anuntase luni ca i-a solicitat ministrului Justitiei, Titus Corlatean, sa prezinte o informare privind situatia Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul UMF Targu Mures, ca urmare a deciziei Curtii de Apel, spupand ca "nu am de gand sa nu respect decizia instantei".

Aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata vineri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Targu Mures, care a admis o solicitare in acest sens formulata de conducerea UMF.

×
Subiecte în articol: incasari restituire şedinţa guvern cas