x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre clasa pregătitoare: De anul viitor o văd necesară şi utilă în cadrul grădiniţei, nu în cadrul şcolii (VIDEO)

Ponta, despre clasa pregătitoare: De anul viitor o văd necesară şi utilă în cadrul grădiniţei, nu în cadrul şcolii (VIDEO)

17 Sep 2012   •   07:44
Ponta, despre clasa pregătitoare: De anul viitor o văd necesară şi utilă în cadrul grădiniţei, nu în cadrul şcolii (VIDEO)

Aflat la Targu Jiu, la deschiderea noului an scolar, premierul Victor Ponta a declarat ca, din punctul lui de vedere, este necesar si util ca "faimoasa clasa pregatitoare" sa functioneze de anul viitor in cadrul gradinitei, nu al scolii.

"Pentru mine e o mare onoare si placere, ca in fiecare an de altfel, sa fiu la Tagu Jiu, la deschiderea anului scolar. Este o placere si vreau sa le urez succes in primul rand tuturor elevilor, incepand cu faimoasa clasa pregatitoare pe care de anul viitor o vad necesara si utila in cadrul gradinitei si nu in cadrul scolii. Cred ca ne-am grabit putin si am dat multe batai de cap parintilor cu aceasta clasa pregatitoare, cred ca cei mai mici trebuie sa ramana inca un an acolo unde au inceput gradinita, dupa care, cand vin la scoala, sa fie cat mai bine pregatiti", a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a spus ca niciun copil nu poate avea "o sansa adevarata in viata" fara o scoala performanta.

"Sunt absolut convins ca in Romania si in lumea in care traim fara a avea o scoala performanta niciunul dintre acesti copii nu are o sansa adevarata in viata. Aseara baiatul meu ma intreba daca nu pot sa aman scoala cu o saptamana sau doua si i-am spus ca daca isi doreste cu adevarat putem sa o amanam de tot sau sa nu mai mearga deloc, dar l-am intrebat ce face fara si a spus da, ai dreptate trebuie sa merg la scoala", a mai spus premierul.

×