x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre taxa auto: ”E clar că va trebui să dăm banii înapoi”

Ponta, despre taxa auto: ”E clar că va trebui să dăm banii înapoi”

09 Aug 2012   •   07:43
Ponta, despre taxa auto: ”E clar că va trebui să dăm banii înapoi”

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa intalnirea cu secretarii de stat din Ministerul Justitiei, ca una dintre obligatiile Guvernului va fi de a da inapoi banii obtinuti din taxa auto, afirmand ca acest lucru trebuie facut fara sa mai fie aglomerate instantele de judecata.

'Am discutat despre situatia juridica a taxei auto. Vrem sa asiguram o formula ca cei care au platit acesti bani sa-si poata primi banii fara a se mai apela la instanta. E clar ca Guvernul va trebui sa dea banii inapoi si trebuie sa facem acest lucru fara sa mai aglomeram instantele. Dupa cum stiti foarte bine, amanara problemelor a fost cea mai folosita tactica a guvernelor anterioare. Stiau ca vor pierde procesele, dar contau pe faptul ca pot sa le amane. Obligatia noastra este sa rezolvam aceste probleme, nu sa le amanam', a spus Ponta.

Premierul, care asigura interimatul la Ministerul Justitiei, pana cand judecatoarea Mona Pivniceru va primi avizul de a ocupa aceasta functie, a vorbit despre prioritatile pe care acest minister le are.

'Am inteles ce vor cei de la Bruxelles, DNA si ANI cat mai independente. E foarte bine, vom face asta. Dar justitia inseamna mult mai mult. Inseamna milioanele de romani care au procese in fiecare oras din aceasta tara. Pentru a face o reforma reala avem nevoie sa solutionam problemele reale. In primul rand durata foarte mare a proceselor, apoi incarcatura inadmisibila pe fiecare judecator si procuror. Nu putem sa avem magistrati eficienti, atata timp cat procedurile ii incarca cu procese care trebuie solutionate cat mai repede', a spus Ponta.

'Trebuie sa avem mecanisme de unificare a procedurilor. E inadmisibil sa ai o solutie la Curtea de Apel Iasi care spune ca e alba si alta la Curtea de Apel Bucuresti, care spune ca e neagra. Cred foarte mult in independenta reala a procurorilor, cred foarte mult ca functiile politice nu trebuie in realitate sa aiba decat un rol formal in numirile de procurori. Sunt absolut convins ca doamna judecator Pivniceru va putea asigura independenta si eficienta justitiei din Romania', a mai spus Ponta.

×
Subiecte în articol: taxa auto