x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Dezbaterile la Legea Educaţiei nu trebuie canalizate doar pe prevederile UDMR

Ponta: Dezbaterile la Legea Educaţiei nu trebuie canalizate doar pe prevederile UDMR

04 Noi 2010   •   00:00
Ponta: Dezbaterile la Legea Educaţiei nu trebuie canalizate doar pe prevederile UDMR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră că dezbaterile la Legea Educaţiei nu trebuie păstrate şi canalizate doar pe acele prevederi la care UDMR a ţinut foarte mult, pentru că ar fi o temă falsă. Ponta susţine, însă, că legea nu trebuie adoptată împotriva minorităţii maghiare.



Ponta a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că, în momentul de faţă, despre 90 la sută din Legea educaţiei s-a discutat foarte puţin, dezbaterile fiind canalizate doar pe ce îşi doreşte UDMR.

"Dezbaterea pe un sistem atât de important cum e cel al educaţiei, care afectează viitorul, nu trebuie păstrată şi canalizată doar la acele prevederi la care UDMR a ţinut foarte mult, pentru că ar fi o temă falsă. Am vorbit doar de o mică parte din lege. În momentul în care vorbim doar despre aşa ceva, uităm alte lucruri. Partea principală a legii, 90 la sută din ea, s-a discutat foarte puţin, discuţia s-a canalizat pe ceea ce-şi doreşte UDMR, pe ceea ce primul ministru a acceptat, dintr-un calcul politic, şi anume să nu se voteze moţiunea şi punem în lege", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, s-a discutat mult pe această temă privind prevederile susţinute de UDMR, care a fost una politică, dar s-a uitat fondul, "că Legea educaţiei nu se face nici pentru Ponta, nici pentru Antonescu, Boc sau Marko Bela, se face pentru copii şi profesori".

Liderul PSD a subliniat că trebuie discutat cu UDMR un singur lucru, "ca Legea educaţiei să fie adoptată printr-un consens, prin soluţii care să nu afecteze nici funcţionarea sistemului de învăţământ, nici drepturile minorităţilor".

"Nu trebuie văzută o Lege a educaţiei adoptată împotriva minorităţii maghiare. Ar fi o mare greşeală. Dacă nu vrem ca legea să se schimbe în 2012, trebuie să fie câteva puncte care să fie realizate prin consensul forţelor politice. Suntem într-un război total din care nimeni nu va ieşi nimeni învingător", a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: observator