x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta i-a scris din nou lui Barroso. Acum, despre referendum

Ponta i-a scris din nou lui Barroso. Acum, despre referendum

de Marina Constantinoiu    |    01 Aug 2012   •   13:29
Ponta i-a scris din nou lui Barroso. Acum, despre referendum

Premierul Romaniei, Victor Ponta, i-a scris presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a-i da asigurari ca Guvernul de la Bucuresti va respecta decizia Curtii Constitutionale cu privire la referendumul de destituire a presedintelui suspendat Traian Basescu, scrie agentia France Presse.

Agentia franceza precizeaza ca scrisoarea este datata 30 iulie, o copie a acesteia intrand in posesia AFP marti, 31 iulie. Totodata, AFP reaminteste ca presedintele de centru-dreapta, acum suspendat, a scapat de destituire, referendumul desfasurat duminica in Romania nereusind sa inregistreze o rata de participare de peste 50% dintre inscrisi, pragul care a fost stabilit de Curtea Constitutionala pentru ca el sa fie validat. France Presse noteaza si ca USL si-a atras critici severe din partea Bruxelles-ului pentru metodele folosite in procedura de destituire a presedintelui Basescu lansata la inceputul lunii iulie, calificate drept "atingeri aduse democratiei si statului de drept".

"Victor Ponta recunoscuse in mod foarte clar luni, cu ocazia unui interviu pentru cinci organizatii media internationale, intre care AFP, ca pragul de participare nu a fost atins pentru a se ajunge la o destituire a rivalului sau", subliniaza France Presse. "Se vede foarte clar acum ca pragul de 50% nu a fost atins, deci Basescu va reveni in biroul sau (de presedinte)", spusese Ponta.

×