x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta îl va REVOCA pe Vasile Cepoi dacă acuzaţile ANI se confirmă

Ponta îl va REVOCA pe Vasile Cepoi dacă acuzaţile ANI se confirmă

25 Sep 2012   •   08:37
Ponta îl va REVOCA pe Vasile Cepoi dacă acuzaţile ANI se confirmă

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, isi va pierde functia detinuta in Guvernul Romaniei, daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

"Guvernul Romaniei a luat act de existenta actiunii ANI in ceea ce il priveste pe Ministrul Sanatatii, domnul Vasile Cepoi, in legatura cu indiciile referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese. Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp.

Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere, in acest caz. Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei.

Guvernul Romaniei are tot interesul ca astfel de situatii sa fie lamurite si finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activitatii sale", se arata in comunicatul Guvernului.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat DNA in vederea cercetarii ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in legatura cu derularea unui proiect finantat prin POSDRU, pe vremea cand acesta era director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

×