x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta va merge la Papa Francisc. Ce cadou i-a pregătit prim-ministrul Suveranului Pontif

Ponta va merge la Papa Francisc. Ce cadou i-a pregătit prim-ministrul Suveranului Pontif

de Agerpres    |    28 Feb 2014   •   20:08
Ponta va merge la Papa Francisc. Ce cadou i-a pregătit prim-ministrul Suveranului Pontif
Sursa foto: Ponta va merge la Papa Francisc. Ce cadou i-a pregătit prim-ministrul Suveranului Pontif

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că va merge la Papa Francisc cu un mesaj de prietenie din partea României şi a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

'Sunt foarte onorat de faptul că voi fi primit de către Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune gânduri pe care i-l transmit în primul rând în numele României, în al doilea rând din partea Patriarhului României, Preafericitul Daniel, cu care am discutat şi care, de altfel, mi-a şi dat un cadou pe care mâine îl voi prezenta Sanctităţii Sale', a spus Ponta, aflat în vizită oficială în Italia.

El a arătat că va mulţumi Papei Francisc pentru sprijinul oferit Bisericii Ortodoxe Române şi statului român în Italia.

'Îi voi mulţumi pentru faptul că, în Italia, Biserica Ortodoxă poate să folosească în bună pace şi sprijinul necesar, lăcaşurile de cult pentru slujbele şi pentru evenimentele religioase de care comunitatea românească are atâta nevoie şi, de asemenea, să-i garantez că România este o ţară în care toleranţa, egalitatea celor care aparţin diverselor culte şi diverselor religii este garantată şi că toţi credincioşii romano-catolici şi greco-catolici din România se bucură de toate drepturile şi de tot respectul din partea autorităţilor române', a explicat premierul.

Victor Ponta a mai spus că îi vă dărui Papei Francisc o icoană, cadou din partea Patriarhului Daniel. Ulterior, prim-ministrul a dezvăluit şi ce cadou îi va face el însuşi Suveranului Pontif: un tricou semnat de Gheorghe Hagi, din 1990.

×
Subiecte în articol: ponta intalnire papa francisc