x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta l-a numit pe profesorul universitar Andrei Tudorel la conducerea INS

Ponta l-a numit pe profesorul universitar Andrei Tudorel la conducerea INS

18 Ian 2013   •   21:56
Ponta l-a numit pe profesorul universitar Andrei Tudorel la conducerea INS

Profesorul universitar Andrei Tudorel, conducător de doctorate la Academia de Studii Economice, specializarea Statistică şi Cibernetică Economică, a fost numit de premierul Victor Ponta la conducerea Institutului Naţional de Statistică (INS), prin decizie semnată vineri.

 
Din octombrie 2007, Andrei Tudorel este şi cercetător ştiinţific asociat la Institutul de Previziune Economică al Academiei Române, conform Mediafax.
 
În 1998 a fost statistician la Banca Mondială, pentru analiza unor aspecte legate de reforma finanţării sistemului de învăţământ, iar în 2006-2007 a lucrat la Comisia Naţională de Prognoză, ca membru în proiect Phare.
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 3 ianuarie, că o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistică privind Produsul Intern Brut (PIB), care a revizuit în scădere cu aproximativ 20 miliarde de lei PIB pentru 2011, va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru 2013 cu aproape 1 miliard de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită.
 
Ca urmare, primul ministru a luat măsura demiterii directorului INS, Vergil Voineagu. 

×