x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta lasă pădurile la Ministerul Mediului. Preşedintele PC ceruse transferarea acestora la Agricultură

Ponta lasă pădurile la Ministerul Mediului. Preşedintele PC ceruse transferarea acestora la Agricultură

03 Mai 2012   •   11:56
Ponta lasă pădurile la Ministerul Mediului. Preşedintele PC ceruse transferarea acestora la Agricultură

Premierul desemnat, Victor Ponta a declarat, in aceasta dupa-amiaza, ca in urma unor discutii cu organizatiile non-guvernamentale de mediu, a decis sa nu mai transfere Padurile de la ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii.

"Stiti ca sunt foarte sensibil asupra a ceea ce spun organizatiile din zona mediului si am revenit asupra deciziei de a transfera de la portofoliul Mediului la portofoliul Agriculturii zona padurilor. Padurile raman la Mediu, mi-au explicat cei de la ONG-uri si am inteles de ce trebuie sa fie acolo si de ce, din punct de vedere european, aceasta este solutia", a spus Ponta.

Ministerul desemnat pentru Agricultura, Daniel Constantin, declarase ieri ca a solicitat ca Padurile sa treaca de la Ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii deoarece "asa este normal" si ca a primit sprijinul tuturor de la PSD, PNL si PC.

"Padurile s-au intors acolo unde le este locul, la Ministerul Agriculturii, si vizeaza pe de o parte punerea in valoare a potentialului agricol pe care il are Romania", a afirmat Constantin.

El a mai spus ca prioritatile Guvernului vor fi prezentate de premier, dar ca el a solicitat ca Agentia de cadastru sa treaca la Ministerul Agriculturii pentru a se face comasarea terenurilor agricole.

×