x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Nu cred că ancheta declanşată de Parchet la "Bolintineanu" are o ţintă politică

Ponta: Nu cred că ancheta declanşată de Parchet la "Bolintineanu" are o ţintă politică

de Veronica Micu    |    08 Iul 2013   •   15:22
Ponta: Nu cred că ancheta declanşată de Parchet la "Bolintineanu" are o ţintă politică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat luni că, în opinia sa, ancheta declanşată de Parchet la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală cu privire la examenul de bacalaureat nu are o ţintă politică.

Întrebat dacă aceasta are legătură cu faptul că primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, patronează acest sector, Victor Ponta a replicat că fosta directoare a acestei instituţii, Costica Vărzaru, este membră a Partidului Democrat Liberal.

"Eu nu cred că ancheta declanşată de Parchet are o ţintă politică, pentru că ştiu că doamna directoare care a fost arestată este membră PDL. Şi nu cred acuma că domnul Blaga, care de altfel nu face nimic, ar fi în stare să facă ceva legat de educaţie. Nu ştiu, dacă e membră a PDL, e treaba ei, nu vreau să politizez un dosar penal. Şi nu cred că s-a făcut pe considerentul că directoarea e de la PDL sau de la altcineva, cred că s-a făcut pe baza informaţiilor privind desfăşurarea unor activităţi ilegale. E treaba Parchetului, dar de fapt a judecătorilor, nu asta mă interesează şi nu asta e competenţa mea. Dar, când vorbim de o şcoală, când vorbim de poliţişti, da, aia e de competenţa mea şi am dreptul să ştiu", a declarat premierul Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

×