x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: "Îmi amintesc de bucuria enormă pe care a avut-o Sergiu Nicolaescu, cu o lună înainte să moară"

Ponta: "Îmi amintesc de bucuria enormă pe care a avut-o Sergiu Nicolaescu, cu o lună înainte să moară"

04 Ian 2013   •   17:26
Ponta: "Îmi amintesc de bucuria enormă pe care a avut-o Sergiu Nicolaescu, cu o lună înainte să moară"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Victor Ponta a mers să-i aducă un ultim omagiu lui Sergiu Nicolaescu, al cărui trup neînsufleţit a fost depus la Cercul Militar Naţional, premierul aducându-şi aminte de momentul în care l-a însoţit pe regizor la Târgu Jiu, în urmă cu o lună, când cinematorgraful din oraş a primit numele cineastului.

"Am dorit în numele Guvernului să prezint acest omagiu unui om care a făcut şi înseamnă foarte mult pentru România. Am avut şi o datorie umană, pentru că l-am cunoscut pe Sergiu Nicolaescu, am crescut uitându-mă la filmele sale. Şansa mi-a permis în urmă cu o lună de zile, la Târgu Jiu, să particip la inaugurarea cinematografului care îi poartă numele", a povestit Ponta.

"Rămâne o amintire pe care o să o port toată viaţa, acele ore petrecute împreună. Îmi amintesc de bucuria lui de atunci. Cu atât mai mult astăzi sunt foarte afectat şi am vrut să fiu prezent aici", a spus Premierul.

Ponta a adăugat că s-a format ca adolescent uitându-se la filmele lui Sergiu Nicolaescu.

"Pentru mine este cel cu ale cărui filme m-am format ca adolescent. Din punct de vedere politic ne-am cunoscut şi va rămâne amintirea, dincolo de filme, acel moment de care s-a bucurat enorm, fără să ştie că mai are doar o lună de trăit. Meritele sale au fost recunoscute prin acel gest foarte simplu", a mai spus Ponta. 

×