x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Toate victimele accidentului din Muntenegru au fost identificate

Ponta: Toate victimele accidentului din Muntenegru au fost identificate

25 Iun 2013   •   12:13
Ponta: Toate victimele accidentului din Muntenegru au fost identificate
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Toate persoanele care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier produs în Muntenegru au fost identificate, a afirmat astăzi premierul Victor Ponta, la începutul unei şedinţe extraordinare de Guvern. "Am fost informat că acum s-a încheiat de către autorităţile din Muntenegru identificarea persoanelor decedate. Deci putem trece la procedurile legale privind anunţarea familiilor. Pe măsură ce procuratura din Muntenegru va da avizul necesar, avem pregătit la Podgorica avionul pentru transportarea către Bucureşti a trupurilor neînsufleţite", a spus Ponta.

El a precizat că, după îndeplinirea procedurilor necesare la Institutul de Medicină Legală, autorităţile de la Bucureşti vor asigura transportul către oraşele şi comunele de origine ale victimelor.

Premierul le-a mulţumit autorităţilor care s-au implicat în soluţionarea acestui caz: medici, poliţişti, diplomaţi.

"A fost o operaţiune dificilă şi totuşi cred că de data aceasta autorităţile române şi-au făcut datoria, au arătat că cetăţenii români aflaţi în dificultate în afara ţării nu sunt lăsaţi în voia sorţii. Iată, sunt mai puţin de 48 de ore de la momentul producerii tragediei şi putem să aducem în ţară atât persoanele decedate, cât mai ales bolnavii pentru a fi îngrijiţi aici", a afirmat Victor Ponta.

El a subliniat că toate "lucrurile care ţin de cheltuielile neprevăzute", efectuate de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii vor fi "acoperite" miercuri în şedinţa de Guvern.

18 cetăţeni români au murit după ce un autocar s-a prăbuşit într-o prăpastie din Muntenegru, iar alte 29 au fost rănite.

×