x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, vizită la soldaţii români din Afganistan

Ponta, vizită la soldaţii români din Afganistan

22 Mai 2012   •   12:18
Ponta, vizită la soldaţii români din Afganistan

Victor Ponta se afla in Afganistan, unde viziteaza trupele militare romanesti aflate in misiune. Seful Guvernului a declarat, luni seara, inainte de a pleca in Afganistan, ca doreste sa transmita militarilor romani faptul ca rolul lor in operatiunile din Afganistan este apreciat de Romania, precum si sa se intereseze de probleme zilnice ale acestora si de modul in care autoritatile pot imbunatati situatia lor si a familiilor.

"Vreau sa ma interesez si de planurile de viitor. La intoarcere, militarii nu ar trebui sa primeasca doar o decoratie, ci sa stie ca au si un viitor in armata sau in institutiile publice", a spus Ponta, care a precizat ca angajamentele Romaniei in Afganistan sunt sustinute de Guvern, Presedintie si toate fortele politice, indiferent de disputele politice.

"Eu merg sa le spun inca o data ca sunt apreciati, ca avem aceasta recunostinta pentru ceea ce ei fac acolo si ca ne preocupa soarta lor, ca dincolo de disputele politice interne prezenta lor si activitatea lor dovedesc ca Romania are o armata capabila, profesionista, laudata de toti partenerii nostri", a mai spus Ponta.

Ponta a avut recent o intalnire cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, in urma careia a spus ca Romania isi va respecta toate obligatiile ce deriva din statutul de membru al organizatiei.

"O modificarea a politicii nu va fi aplicata unilateral de catre Romania, ci in acord cu partenerii nostri. Suntem hotarati sa ne indeplinim integral obligatiile de stat membru NATO, inclusiv in Afganistan", a spus Ponta la acel moment.

×