x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Popa-administrator s-a lăcomit la banii asociaţiei de proprietari

Popa-administrator s-a lăcomit la banii asociaţiei de proprietari

14 Mar 2012   •   16:17

Un preot din Mioveni, administrator la o asociatie de proprietari, este cercetat pentru delapidare, dupa ce, in ultimii doi ani, ar fi intocmit acte contabile duble eliberand chitante fictive locatarilor, prejudiciu creat fiind de circa 70.000 de lei, bani pe care si i-ar fi insusit

Locatarii blocului spun ca preotul Cristian Dumitru de la parohia "Sfintii Martiri Brancoveni" din cartierul Racovita, din Mioveni, in calitate de administrator al asociatiei de proprietari, nu poate justifica lipsa a 67.000 de lei din gestiune, banii reprezentand contravaloarea intretinerii incasate si neplatite la firmele de utilitati.

Potrivit oamenilor, dupa ce si-au dat seama de valoarea restantelor, conducerile firmelor de furnizare a caldurii, a apei calde si a electricitatii au solicitat un control la asociatie.

"Modul de operare al preotului denota o evaziune fiscala, in conditiile in care administratorul are evidente contabile duble si a eliberat chitante achizitionate de la librarie. Gaura lasata in contabilitate de preotul administrator ajunge la 670 de milioane de lei vechi, iar omul, spun multi, s-a folosit de bani in interes personal. A fost la Athos, a fost in vacanta pe banii nostri", a declarat unul dintre pagubiti.

Asociatia de locatari a fost data in judecata de furnizorul de apa rece, precum si de firma de salubritate, pentru recuperarea sumelor restante, in timp ce Electrica a debransat imobilul de la energie.

"Noi am platit, preotul nu a platit la Electrica, asa ca am pus eu becul, lumina e de la mine, ca popa ne da lumina numai la Paste", a declarat un alt localnic.

Preotul nu a putut fi contactat, insa sotia sa a spus ca nu stie nimic despre situatia reclamata, precizand ca "acuzatiile nu sunt adevarate".

Locatarii pagubiti au trimis o reclamatie la Protoieria Mioveni si la Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.
Mediafax

×