x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Portalul MedAlert.ro, serviciul gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical românesc, lansat joi

Portalul MedAlert.ro, serviciul gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical românesc, lansat joi

09 Mai 2012   •   18:51

Portalul MedAlert.ro - serviciul gratuit de sesizare a abuzurilor din sistemul medical romanesc - va fi lansat, joi, la sediul Romanian-American Foundation din Bucuresti.

MedAlert este o platforma online prin care pacienti si medici pot sesiza abuzuri, cazuri de coruptie si malpraxis din sistemul medical romanesc.

Echipa MedAlert va prelua sesizarile si va urmari reactia si eficienta raspunsului autoritatilor responsabile, asigurand expunerea in media a cazurilor de coruptie si de lipsa de transparenta a celor responsabili.

MedAlert se adreseaza si jurnalistilor romani care doresc ca articolele lor sa se transforme in interpelari adresate autoritatilor.

In plus, MedAlert doreste sa devina o sursa de documentare cu potentiale subiecte de reportaj sau informatii din sistemul medical.

Echipa MedAlert este formata din jurnalisti care lucreaza pro-bono: Laurentiu Diaconu-Colintineanu (RFI Romania), Vlad Mixich (HotNews.ro), Sanda Nicola (Digi 24).

Portalul este unul dintre proiectele online care a castigat competitia Restart Romania in 2011. Proiectul este sprijinit de Ambasada Statelor Unite si de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Cea mai mare problema pe care romanii o atribuie sistemului sanitar romanesc este coruptia.

Initiatorii portalului apreciaza, intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca, desi romanii platesc in medie 600 euro anual pentru asigurari medicale, sistemul este in continuare subfinantat, iar de la pacienti se asteapta spaga inaintea recunostintei.

Potrivit acestora, ''medicii din Romania sunt fortati sa devina complici tacuti la coruptia din sistem, fiind tratati cu salarii de mizerie si victime ale birocratiei si unei legislatii neclare''.

La lansarea portalului vor participa dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA in Romania, Esther Blythe, vice-ambasador al Marii Britanii in Romania (Agerpres).

×