x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poşta Română, "colecţie" de amenzi

Poşta Română, "colecţie" de amenzi

de Alexandru Radescu    |    19 Ian 2011   •   15:55

Conform unui raport al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, Poştei Române i s-au aplicat anul trecut cinci amenzi în valoare de 53.000 de lei.

În 2010, ANCOM a efectuat 2.166 de controale la furnizorii de servicii poştale, dintre care 1.558 la furnizorul de serviciu universal din domeniul serviciilor poştale – Compania Naţională Poşta Română. În total, Autoritatea a transmis furnizorilor de servicii poştale care nu au respectat prevederile legale 77 de avertismente, aplicând opt amenzi în valoare de 73.000 de lei.

Consiliul Concurenţei a anunţat în luna decembrie a anului trecut că a amendat Poşta Română cu 103,3 milioane de lei (24,06 milioane de euro), reprezentând 7,2% din cifra de afaceri realizată în 2009, pentru abuz de poziţie dominantă. CNPR a contestat decizia, considerând-o ca fiind "nejustificată şi luată în baza unui raport de investigaţie incomplet".

În urma controalelor efectuate la furnizorii de comunicaţii electronice, ANCOM a transmis 236 de notificări şi 11 avertismente, aplicând nouă amenzi în valoare totală de 345.000 de lei. Cele mai frecvente nereguli întâlnite au fost cele referitoare la nerespectarea obligaţiei de a introduce în contractele încheiate cu utilizatorii finali a clauzelor minime legale, precum şi nerespectarea condiţiilor tehnice şi de compatibilitate electromagnetică impuse reţelelor de comunicaţii electronice prin regimul de autorizare generală.

În luna septembrie a anului trecut, ANCOM a amendat operatorul RDS&RCS cu suma de 300.000 de lei pentru neinformarea abonaţilor în legătură cu introducerea taxei de mentenanţă pentru telefonia fixă.

×