x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Postul BBC, ameninţat cu tăierea fondurilor publice pe motiv că ar promova eutanasia

Postul BBC, ameninţat cu tăierea fondurilor publice pe motiv că ar promova eutanasia

de Roxana Ioana Ancuta    |    05 Feb 2010   •   00:00

Postul BBC este ameninţat cu tăierea finanţării publice, radiodifuzorul britanic fiind acuzat că ar fi promovat eutanasia şi ar fi încercat să influenţeze opinia publică în favoarea sinuciderii asistate, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Un grup de parlamentari britanici, reprezentând partide diferite, au cerut miniştrilor să oprească acordarea de bani publici radiodifuzorului. În moţiunea depusă se spune că BBC a "folosit greşit fondurile publice" atunci când, prin prezentarea partizană a subiectului, a promovat eutanasia.

Parlamentarii s-au sesizat după ce BBC a difuzat un discurs al lui Sir Terry Pratchett care cerea ca sinuciderea asistată să fie legalizată.
În plus, postul britanic a mai prezentat un interviu cu Kay Gilderdale, care a fost acuzat de tentativă de omor după ce şi-a ajutat fiica paralizată să-şi pună capăt vieţii.

Grupul de parlamentari care acuză postul de promovarea a eutanasiei pretinde că modul în care BBC a prezentat ştirile pe acest subiect a generat plângeri. Ei consideră că postul a folosit greşit banii publici pentru a influenţa schimbarea legii, prin portretizarea activiştilor pro-viaţă ca oameni violenţi.

Oficialii BBC au declarat că difuzarea celor două interviuri în aceeaşi seară este "doar o simplă coincidenţă" şi nu o strategie de a influenţa opinia publică.
Parlamentarii consideră că BBC a ignorat drepturile persoanelor cu dizabilităţi, în pofida faptului că fiecare grup cu deficienţe din Marea Britanii se opune legislaţiei în favoarea eutanasiei.

×
Subiecte în articol: mass-media