x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Potrivit unui proiect, părinții ar putea fi obligați să urmeze cursuri de îngrijire a bebelușilor

Potrivit unui proiect, părinții ar putea fi obligați să urmeze cursuri de îngrijire a bebelușilor

08 Feb 2019   •   13:14
Potrivit unui proiect, părinții ar putea fi obligați să urmeze cursuri de îngrijire a bebelușilor

Toţi cei care devin părinţi ar putea să fie obligaţi să urmeze un curs pentru a îngriji corect bebeluşul potrivit unui proiect de lege adoptat în Senat.

Sindromul copilului scuturat, riscul de moarte subită şi transportul corect în maşină sunt doar câteva dintre lecţiile pentru părinţi. Iar externarea din spital a mamei şi copilului nu va putea fi făcută fără acest instructaj predat de personalul medical. Cursul va deveni obligatoriu dacă şi deputaţii votează proiectul.

După ce nasc, mamele sunt de cele mai multe ori private de somn. Din cauza obosealii şi a stresului provocat de noile responsabilităţi ar putea avea tendinţa, în momente de exasperare, să scuture bebeluşul ca să nu mai plângă. Un gest extrem de periculos, spun medicii.

Astfel de subiecte, precum şi regulile pentru transportul copilului cu maşina sau manevrele antisufocare ar trebui să fie discutate obligatoriu înainte de externare, spune un parlamentar care a iniţiat şi un proiect de lege, adoptat deja în Senat. Informaţi, părinţii ar putea evita o tragedie în viitor, precum şi posibile probleme de sănătate ale copilului.

Unii medici cred însă că părinţii ar trebui să fie informaţi mai degrabă înainte de naştere.

Medic pediatru: ″După naştere deja starea ei emoţională nu îi permite înmagazinarea de informaţii noi prea multe, trebuie pregătită înainte de naştere, în timpul sarcinii.”

Din cauza educaţiei precare, precum şi a condiţiilor din spitale, România este printre primele ţări din spaţiul comunitar în ceea ce priveşte numărul copiilor care se sting din viaţa înainte de un an.Sursa: telegrafonline

 

 

×
Subiecte în articol: parini cursuri îngrijire copii