x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea TRAGICĂ a celei mai tinere românce ucise de coronavirus. Un gest banal i-a fost fatal

Povestea TRAGICĂ a celei mai tinere românce ucise de coronavirus. Un gest banal i-a fost fatal

11 Apr 2020   •   15:14
Povestea TRAGICĂ a celei mai tinere românce ucise de coronavirus. Un gest banal i-a fost fatal

Cea mai tânără româncă ucisă de COVID-19 avea 27 de ani și a luat virusul din spital, unde era internată pentru că suferea de leucemie. Prietenul tinerei, depistat și el pozitiv la COVID-19, a fost trimis acasă cu autobuzul. DSP Neamț face anchete epidemiologice.

Cea mai tânără româncă ucisă de noul coronavirus avea doar 27 de ani. Ea locuia în orașul Roznov și suferea de leucemie.

Tânăra a fost internată la Secția Hematologie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, pe 16 martie, pentru tratament. La spital, a intrat în contact cu o asistentă medicală care fusese, la rândul ei, contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus.

Pe 27 martie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar două zile mai târziu, rezultatul testului a fost pozitiv.

Starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit, iar pe 4 aprilie, a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă. În cursul zilei de vineri, 10 aprilie, aceasta a murit.

Ancheta epidemiologică a DSP Neamț în acest caz a scos la iveală o nouă gafă a cadrelor medicale din Spitalul Județean. Se pare că prietenul tinerei, care a fost, de asemenea, confirmat pozitiv, a fost lăsat să meargă acasă, în orașul Roznov, cu autobuzul.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că prietenului tinerei i s-a dat o mască și mănuși, iar de la spital acesta a fost trimis acasă fără ambulanță.

Toate aceste aspecte vor face obiectul unei anchete a DSP Neamț.

Nu, mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul”

Părinții au văzut sicriul fetei lor de la balcon. Într-un moment devastator emoțional, Alina, 27 de ani, a fost dusă pe ultimul drum în liniște și anormalitate. Mama ei a plâns-o în casă, îndurerată că nu a putut fi lângă fiica ei nici în ultimele clipe de viață, nici în ultimele momente, pe ultimul drum. 

Pentru observator.tv, mama Alinei povestește ultima conversație telefonică purtată cu fiica sa: ”Mamă, am Covid, mamă, cred că am să mor. Nu, mamă, că eşti tânără şi rezistă corpul. Nu, mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul. Atâta au fost cuvintele ei. Se sufoca.”

Alina iubea copii și recent își întâlnise marea iubire. Însă ducea deja o luptă cruntă, avea leucemie. ”Am internat-o la hematologie la Spitalul din Piatra Neamț. I-au făcut tratament cu sânge, cu trombocite şi i-au luat şi testul pentru coronavirus. Odată ce i-au luat testul din spital, ei au bănuit ceva că este în spital.” spune mama Alinei. 

”Dar cum, am zis, o ducem ca pe-un câine?”

Când au aflat că nu-și vor putea duce copilul la mormânt, mama Alinei a rămas înmărmurită: ”Dar cum, am zis, o ducem ca pe-un câine? Nu facem nimic? Nu se poate, nu se poate, nu se poate!”. 

Primarul spune că n-a putut face mai mult decât să treacă cu sicriul fetei pe sub balconul familiei: ”Atât am putut să fac pentru ei, omeneşte, am mers maşina morturară şi a oprit în faţa blocului unde locuiesc părinţii şi ei au putut doar să vadă sicriul.”

Și iubitul tinerei de infectat cu coronavirus și spune că nu e bine. ”Mie mi-au făcut testul sâmbătă şi m-au trimis cu ce eram acasă, cu autobuzul, pe jos, pe ei nu i-a interesat.” spune el. 

Deces 282

Femeie, 27 de ani din județul Neamț. 
Data internării: 16.03.2020 pe secția hematologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț cu afecțiuni onco-hematologice. 
Data recoltării: 27.03.2020
Data confirmării: 29.03.2020
 În data de 04.04.2020 este transferată în secția ATI.
Data decesului: 10.04.2020. 
Pe perioada internarii in sectia de hematoogie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19.
Condiții medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severa.

 

×