x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizare

Precizare

06 Aug 2005   •   00:00

In Editia de colectie "Postul verii", in articolul "Taiata cu iataganul", se vorbeste despre o icoana a Maicii Domnului de la Manastirea Dalhauti care a fost pastrata la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR). Sora Ioana, istoriograful acestei manastiri, declara: "Nu stiu ce i-au facut acolo, dar stiu ca numai bine nu i-au facut. Sunt minimum trei straturi de vopsea date peste icoana, doar chipul Fecioarei si cel al Pruncului nu au fost schimbate. Plus ca se vede cum au reincadrat-o de vreo doua-trei ori".

In legatura cu aceasta, Muzeul National de Arta al Romaniei precizeaza: "Aceasta icoana nu a fost restaurata niciodata in muzeu, pe fata acesteia fiind fixata o ferecatura de metal aurit care o acoperea integral (cu exceptia chipurilor Maicii Domnului si al lui Iisus)".

Muzeul National de Arta al Romaniei mai precizeaza ca, potrivit actelor, "abia in 1983 piesa a intrat in Muzeul National de Arta", si nu in 1959, cum a declarat sora Ioana de la Manastirea Dalhauti in articolul citat.

×
Subiecte în articol: credinta