x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizări de la STS pentru înscrierea în platforma de vaccinare. Cine trebuie să folosească semnătura electronică

Precizări de la STS pentru înscrierea în platforma de vaccinare. Cine trebuie să folosească semnătura electronică

29 Dec 2020   •   19:52
Precizări de la STS pentru înscrierea în platforma de vaccinare. Cine trebuie să folosească semnătura electronică
Sursa foto: Lucian Alecu

STS anunță că persoanele care sunt incluse în etapa a treia a vaccinării se pot înscrie pe platforma electronică fără a avea semnătură electronică. Aceasta este solicitată doar în cazul persoanelor din primele două etape care se realizează prin intermediul instituțiilor.

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au făcut precizări după ce în spațiul public au apărut informații eronate privind obligativitatea deținerii unui certificat de semnătură electronică de către cetățeni pentru înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19.

Biroul de Presă al STS anunță că semnătura este necesară doar persoanelor aflate în primele două etape ale campaniei de vaccinare.

„Cetățenii care fac parte din etapa 3 (Populația generală) de vaccinare vor putea să se înscrie în platforma electronică, fără a fi condiționați de deținerea unui certificat digital calificat (semnătură electronică). Pentru populația generală atât înscrierea în platformă, cât și vaccinarea propriu-zisă sunt gratuite. Facem precizarea că înscrierea pe platforma informatică prin aplicarea certificatului digital calificat este obligatorie doar pentru beneficiarii vaccinării din etapele 1 și 2, care constituie persoane juridice și sunt programați centralizat de către responsabilii desemnați de la nivelul fiecărei instituții eligibile. Aplicarea semnăturii electronice certifică faptul că documentele încărcate în sistem aparțin unei instituții publice sau private, care face parte din categoria populațională care poate beneficia de vaccinare”, au explicat reprezentanții STS.

Potrivit strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, în prezent, programările și vaccinarea efectivă sunt disponibile doar pentru prima etapă care include persoanele din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Pentru etapa a treia, înscrierile nu sunt disponibile în acest moment. Cetățenii își pot crea un cont în platformă, însă opțiunea de programare efectivă va fi activă ulterior, după parcurgerea primelor două etape de vaccinare, precizează STS.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccin anti-COVID-19