x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizări oficiale despre incidentele din aeroportul Henri Coandă

Precizări oficiale despre incidentele din aeroportul Henri Coandă

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   10:40
Precizări oficiale despre incidentele din aeroportul Henri Coandă

O amenințare cu bombă la bordul unei aeronave pe ruta Tel Aviv – București a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB. Mai devreme, fusese programată o întrerupere a comunicațiilor pe aeroportul Henri Coandă.

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) revine cu precizări în legătură cu evenimentele petrecute la aeroportul Henri Coandă vineri.

O amenințare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv – București) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB la ora 01.23.

S-a anunțat imediat compania aeriană și totodată s-a constituit celula de criză a aeroportului Henri Coandă care a analizat amenințarea.

După efectuarea propriei analize, compania aeriană a decis ca aeronava să aterizeze Istanbul

„Fără vreo legătură cu amenințarea de mai sus, începând cu ora 0.00 a zilei de 24 martie, pentru un interval de 3-4 ore, a fost programată o întrerupere a comunicațiilor pe aeroportul Henri Coandă, în vederea înlocuirii unui echipament IT. Acțiunea a fost anunțată cu mai mult de o săptămână în avans, atât intern cât și către toți utilizatorii externi, inclusiv către companiile aeriene și agenții de handling, pentru ca aceștia să-și ia măsurile necesare iar traficul aerian să nu fie afectat. Prin eforturile echipei IT, perioada de întrerupere a comunicațiilor a fost scurtată la cca. o oră. Precizăm că astfel de întreruperi, de scurtă durată, ale comunicațiilor au mai avut și vor mai avea loc, cu anunțarea prealabilă a colaboratorilor, până la finalizarea proiectului de upgradare a echipamentelor arhitecturii de rețea business a CNAB. Serviciile de specialitate nu a sesizat nici în acest interval și nici ulterior vreun atac cibernetic”, informează CNAB.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aeroport henri coanda incidente