x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizările TAROM după incidentul de duminică seara

Precizările TAROM după incidentul de duminică seara

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   08:51
Precizările TAROM după incidentul de duminică seara

Cursa București/Otopeni - Chișinău, cu un Boeing 737-700, a avut, duminică seară, 3 ore și 10 minute de întârziere din motive tehnice, precizează TAROM.

La decolare, pe fondul condițiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanțe, odată cu informarea primită de la piloți, s-a renunțat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în București, și a fost trimis la inspecție tehnică.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcați toți cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internațional Otopeni, iar cursa a fost efectuată.

„Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul inițial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menționăm faptul că, în baza utilizării lor esențiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecției față de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecțiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”, adaugă compania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tarom fulger