x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu, în urma controalelor la azile: 13 centre închise, 24 depistate fără licență

Predoiu, în urma controalelor la azile: 13 centre închise, 24 depistate fără licență

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   11:43
Predoiu, în urma controalelor la azile: 13 centre închise, 24 depistate fără licență

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat joi rezultatele primelor zile de controale la centrele rezidențiale din țară. Conform acestora, 13 centre au fost închise, iar alte 24 au fost depistate că funcționează ilegal.

Potrivit ministrului, controalele s-au desfășurat în întreaga țară din dispoziția premierului și au vizat centrele rezidențiale destinate persoanelor minore, vârstnice sau cu dizabilități.

Au fost controlate 1.037 de unități. „Suplimentar față de aceastea au fost descoperite fără licență 24 de astfel de centre rezidențiale, care funcționau deci ilegal”, a spus Predoiu.

Conform acestuia, au fost dispuse 56 de măsuri complementare, respectiv 43 măsuri de suspendare, 7 de retragere a autorizației sanitare și 6 de închidere. „Deci, practic, în total 13 centre nu își mai desfășoară în acest moment activitatea”, a adăugat ministrul.

„La fața locului au fost evaluate 13.044 de persoane rezidente, din care 144 de persoane au necesitat relocare”, a mai spus el.

În urma controalelor au fost întocmite 9 dosare penale, din care 5 vizează infracțiuni contra persoanei și 4 infracțiuni de natură economică.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 3.640 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximatriv 10 milioane de lei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: controale azile catalin predoiu