x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul Capitalei, despre carantinarea Bucureștiului: Nu este exclusă nicio posibilitate

Prefectul Capitalei, despre carantinarea Bucureștiului: Nu este exclusă nicio posibilitate

de Alice Petrescu    |    23 Mar 2021   •   15:34
Prefectul Capitalei, despre carantinarea Bucureștiului: Nu este exclusă nicio posibilitate
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE: La o incidență de peste 6 la mie a noilor cazuri de Covid învățământul ar trebui să treacă în online, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica. Despre posibilitatea carantinării Bucureștiului, el afirmă că „nu trebuie exclusă nicio posibilitate”.

„Conform Ordinului comun, așa cum arată acum, la peste 6 la mie ar trebui să treacă în online”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica, referitor la trecerea cursurilor școlare în online.

El precizează că acest lucru este posibil dacă Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății nu este modificat.

„Nu intră automat în online. Vom lua această măsură în momentul în care ISMB, adică Inspectoratul Școlar, ne va propune. Încă nu ne-a transmis această propunere”, precizează Stoica.

El menționează că cei mai mulți membri ai Comitetului pentru Situații de Urgență propun menținerea măsurilor existente și înăsprirea controalelor.

Despre posibilitatea ca Bucureștiul să fie carantinat, Alin Soica spune: „Deocamdată nu este exclusă nicio posibilitate”.

UPDATE: Prefectul Capitalei va face declaraţii, pe această temă, marţi, la ora 14.00.

UPDATE: Capitala ar putea intra în carantina în orice moment, astăzi rata de infectare a trecut de 6 la mie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat marţi că indicele COVID-19 comunicat de DSP este de 6,22 la mia de locuitori, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

”Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6.22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP” a spus prefectul Capitalei în urmă cu puțin timp pentru Antena 3

Știre inițială: Numărul mare de cazuri Covid-19 din ultima perioadă ar putea duce astăzi la depășirea pragului de 6 cazuri la 1000 de persoane, în Capitală. Deși soluția carantinării este momentan exclusă în București, autoritățile au pregătit o serie de noi restricții.

Prima măsură pe care autoritățile ar putea să o ia este închiderea tuturor școlilor. În prezent, doar creșele și grădinițele au rămas deschise, iar la școală mai merg doar copiii din clasele 0-4 și elevii din anii terminali. De asemenea, mall-urile, piețele și a sălile de fitness s-ar putea închide în weekend-uri, iar circulația după ora 18 ar putea fi posibilă, doar cu declarația pe propria răspundere și doar pentru un motiv bine întemeiat.

Ce sector are cea mai mare rată de infectare

Sectorul 1 are cea mai mare rată de infectare: 7,51 la mie. Este urmat de sectoarele 2 și 6, fiecare cu o incidență de 6,02 la mia de locuitori. În sectorul 4, rata de infectare se aproapie de pragul critic de 6 la mie, iar sectorul 5 a ajuns la o incidență de  5,19. Nici sectorul 3 nu stă prea bine. Vorbim de o rată de aproape 4,66 la mia de locuitori.

Luni, Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 5,67 la mie.

știre în curs de actualizare..

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: carantina capitala Alin Stoica