x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul de Alba: Sediul Administraţiei Publice ar putea să se prăbuşească

Prefectul de Alba: Sediul Administraţiei Publice ar putea să se prăbuşească

22 Dec 2010   •   15:43

Prefectul de Alba Ştefan Bardan afirmă că situaţia de la Ocna Mureş, unde s-a format un crater, iar un magazin s-a prăbuşit, este "destul de gravă", şi este un fenomen pe care autorităţile nu îl pot controla, afirmând că şi sediul Aministraţiei Publice care a fost evacuat ar putea să se prăbuşească.

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a afirmat că situaţia de la Ocna Mureş este destul de gravă, deoarece craterul se extinde şi, totodată, de la acesta au pornit fisuri care s-au extins pe şosea şi la clădirile din apropiere.

"Este un fenomen pe care nu îl putem controla. Situaţia este destul de gravă, supermarketul din zonă s-a prăbuşit, iar craterul se extinde. Am evacuat şi sediul Finanţelor, deoarece este posibil să se prăbuşească şi acesta", a spus Bardan, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Bălaş, a declarat, la rândul său, că, până în prezent, au fost evacuate 12 persoane din trei imobile aflate în apropierea craterului format în urma surpării unei galerii a fostei mine de sare din localitate.

Bălaş a spus că este vorba despre o casă parohială a Bisericii Ortodoxe, o casă şi o florărie, imobil care era folosit şi ca locuinţă, toate trei clădirile având fisuri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba a precizat că toate cele 12 persoane au mers la rude sau la cunoştinţe.

De asemenea, a fost evacuat şi sediul Administraţiei Financiare, iar angajaţii au fost mutaţi temporar în două săli ale Casei de Cultură.

La faţa locului au fost mobilizaţi zeci de ofiţeri şi subofiţeri ai ISU, specialişti din cadrul companiei Salina din Ocna Mureş, dar şi jandarmi care asigură securizarea zonei şi încearcă să găsească soluţii pentru a opri avansarea craterului.

Craterul s-a format miercuri dimineaţă, pe un teren aflat în spatele unui supermarket din localitatea Ocna Mureş, iar potrivit autorităţilor fenomenul este cauzat de apa sub presiune provenită de la o sondă aparţinând societăţii Salina din Ocna Mureş, apă care a ajuns la suprafaţă, generând prăbuşirea unei foste galerii.

×