x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul de Mureş, sunat de Băsescu: Era îngrijorat că tinerii nu sunt educaţi să respecte simbolurile ţării

Prefectul de Mureş, sunat de Băsescu: Era îngrijorat că tinerii nu sunt educaţi să respecte simbolurile ţării

11 Mar 2013   •   14:29
Prefectul de Mureş, sunat de Băsescu: Era îngrijorat că tinerii nu sunt educaţi să respecte simbolurile ţării
Sursa foto: tirgumureseanul.ro

Prefectul de Mureş, Corneliu Grosu, spune că Traian Băsescu l-a sunat, duminică, şi s-a arătat îngrijorat că tinerii nu sunt educaţi să respecte simbolurile ţării în care trăiesc, în contextul în care echipa de hochei din Miercurea Ciuc, care "s-a dezis de imnul României", a fost premiată de CNS.

Prefectul Corneliu Grosu a declarat, luni, presei, că preşedintele Traian Băsescu l-a sunat cu puţin timp înainte de începerea mitingului pentru autonomie de la Târgu Mureş, desfăşurat duminică seară, şi şi-a exprimat "îngrijorarea faţă de formarea copiilor şi tinerilor în respectarea însemnelor ţării", având în vedere că echipa de hochei din Miercurea Ciuc a primit Premiul "Gabor Aron" pe 2012 de la Consiliul Naţional Secuiesc.

"Domnul preşedinte m-a sunat cu câteva minute înainte de începerea evenimentelor. Expresia a fost foarte simpatică: 'Ia spune-mi, domnule prefect, ce-i pe acolo, pe la voi? Nu că nu aş şti, dar vreau să aflu din relatările tale'. I-am spus ce aveam de spus, cum suntem organizaţi, la ce ne aşteptăm, atunci ştiam din calculele pe care le realizăm ca număr de călători din mijloacele de transport că ne aflăm undeva la 4-5.000 şi apreciam că se amplifica numărul pe seama celor din Târgu Mureş, maghiari şi români. Domnul preşedinte şi-a exprimat o îngrijorare - eu spun normală - vizavi de faptul că între cei premiaţi la Palatul Culturii se afla şi echipa de hochei de la Miercurea Ciuc. (...) Preşedintele şi-a exprimat îngrijorarea faţă de formarea copiilor şi tinerilor în respectarea însemnelor ţării în care trăiesc - şi am considerat şi în continuare nu cred că a fost normal să premiezi pe cineva care s-a dezis de imnul României şi de însemnele României", a spus prefectul, potrivit Realitatea.net.

Echipa de hochei din Miercurea Ciuc şi istoricul academician Pal Antal Sandor au primit, duminică seară, Premiul "Gabor Aron" pe 2012 de la Consiliul Naţional Secuiesc, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Palatul Culturii din Târgu Mureş, după mitingul pentru autonomie organizat în oraş. Hocheiştii nu a putut fi prezenţi, astfel că premiul a fost primit de primarul oraşului, Raduly Robert. El a susţinut, în discursul său, că hocheiul din Miercurea Ciuc "se leagă organic de soarta secuimii" şi că echipa - care a câştigat de mai multe ori Cupa României - este considerată un simbol, "la fel ca steagul secuimii".


×