x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pregătiri intense pentru intervenţii în caz de cutremur

Pregătiri intense pentru intervenţii în caz de cutremur

14 Apr 2017   •   14:00
Pregătiri intense pentru intervenţii în caz de cutremur
Sursa foto: DIANA OROS

Două autospeciale performante pentru tratamente hiperbarice şi oxigeno-terapie, 16 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime (42 m), 42 de autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig şi o tabără mobilă pentru persoane sinistrate sunt doar câteva dintre echipamentele care vor fi achiziţionate pentru pompierii militari, prin proiectul “Multi risc - modul I”, au anunţat, ieri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În cadrul acestui proiect, care are ca scop îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie în cazul unor inundaţii, cutremure, alunecări de teren sau accidente industrial, vor fi achiziţionate şi 28 de containere de suport logistic al intervenţiei de tip căutare-salvare şi 15 containere de suport logistic al intervenţiei de tip multi-risc. Până în prezent, au fost recepţionate 10 containere şi cinci linii tehnice de întreţinere a echipamentelor de protecţie. Proiectul se desfăşoară în perioada decembrie 2016 - august 2018 şi are o valoare totală de 35 de milioane de euro.

Tot ieri, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că, săptămâna următoare, va avea loc un amplu exerciţiu de alarmare la nivel naţional. Acesta a explicat că oamenii trebuie să ştie ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc, şi de aceea va avea loc acest exerciţiu între 18 şi 21 aprilie. Totodată, Raed Arafat a recomandat populației să urmărească informările ISU și DSU referitoare la acest exercițiu.

×