x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu despre incendiul de la Spitalul de copii: „Ăsta este sistemul public în acest moment”

Ciolacu despre incendiul de la Spitalul de copii: „Ăsta este sistemul public în acest moment”

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2023   •   10:45
Ciolacu despre incendiul de la Spitalul de copii: „Ăsta este sistemul public în acest moment”
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri, Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, după incendiul de marți: „Ăsta este sistemul public în acest moment. (...) Vom face investiții masive”, a spus premierul.

Premierul a spus că își dorește ca ancheta să lămurească din ce cauză s-a produs incendiul și că și-ar dori foarte mult ca rezultatele anchetei să ajungă într-o perioadă mai mult decât rezonabilă.

În urma incendiului, copiii au fost transferați la Spitalul „Marie Curie”. 11 au plecat acasă, iar 75 au rămas internați.

Ciolacu, întrebat despre situația spitalului, în condițiile în care nu este primul incident de acest fel, a spus: „este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanție explodează”.

Ciolacu a recunoscut că situația se putea transforma într-o tragedie, dar afirmă că în acest moment lucrurile sunt sub control.

„Ne vom face un plan de acțiune pe perioada următoare. Ăsta este sistemul public în acest moment. De aceea avem prin PNNR și prin BEI aproape 5 miliarde de euro pentru investiții. Chiar o să le analizăm zilele acestea și care n-au pornit procedurile le vom muta de pe PNRR pe BEI astfel încât tot ceea ce ne-am propus cele 49 de de proiecte să se regăsească. dDeci s eva investi masiv în sistemul de sănătate”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit premierului, transformatorul din curte, care a generat incendiul, era în garanție, fiind instalat în octombrie 2022: „transformatorul fusese achitat de către spital, era în garanție, era nou”.

Marţi seară, un incendiu a izbucnit la un transformator din curtea Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, în urma unei pene de curent. Pacienţii au fost duși la Spitalul „Marie Curie”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spital copii Marcel Ciolacu