x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premii de 610.000 de euro pentru proiecte sociale

Premii de 610.000 de euro pentru proiecte sociale

de Diana Scarlat    |    04 Oct 2010   •   00:00

Organizaţiile din România mai au la dispoziţie 57 de zile pentru a se înscrie în cursa pentru Premiul Fundaţiei Erste pentru Integrare Socială 2011, valoarea totală a premiilor fiind de 610.000 Euro.

Suportul financiar oferit câştigătorilor pentru angajamentul constant în procesul de dezvoltare socială este doar unul din beneficiile acestui premiu. În plus, toate cele 100 de proiecte finaliste vor primi recunoaştere regională pentru eforturile depuse prin promovare media asigurată de consultanţi de relaţii publice profesionişti, timp de doi ani după ceremonia de premiere din 2011, acţiune finanţată de Fundaţia Erste. De asemenea, toate proiectele finaliste vor fi fi incluse într-un set de proiecte cu cele mai bune practici şi vor fi postate pe website-ul Reţelei de Integrare Socială a fundaţiei, www.socialintegration.org/network.

"Dorim să deschidem un dialog şi să creăm oportunităţi pentru organizaţiile neguvernamentale, pentru ca acestea să-şi atingă obiectivele şi să contribuie la dezvoltarea unor societăţi mai bune şi mai inclusive", spune Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundaţiei Erste pentru Integrare Socială.

Pentru Premiul pentru Integrare Socială 2011 se pot înscrie iniţiatori de proiecte din 12 ţări din Europa centrală şi de sud-est, printre care şi România. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 30 noiembrie 2010. Premiul se adresează organizaţiilor non-profit, administraţiilor publice, membrilor societăţii civile, comunităţilor religioase, iniţiativelor private sau reprezentanţilor media din Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Desfăşurat sub motto-ul "Tu ce ai schimba?", premiul Fundaţiei Erste pentru Integrare Socială 2011 este susţinut onorific de un tur pe bicicletă efectuat de doi membri ai echipei Premiului. Aceştia vor pleca din Viena pe 8 octombrie şi vor străbate timp de 2 săptămâni peste 1.600 de km, trecând prin 10 oraşe din 6 ţări din Europa centrală şi de sud-est. În România, Turul va ajunge la Timişoara, la 18 octombrie. Premiul este acordat la fiecare doi ani proiectelor de integrare socială creative care au produs schimbări semnificative în vieţile beneficiarilor. Obiectivul este acela de a promova şi recompensa acele organizaţii din sectorul public şi non-profit care fac uz de abilităţile oamenilor, de resursele şi iniţiativele acestora pentru a contribui la integrarea socială a persoanelor dezavantajate. Juriul este format din 20 de personalităţi marcante, experţi în zonele de integrare socială, societate civică, politică şi media din regiune. Ediţia 2011 va număra 30 de proiecte câştigătoare, două Premii Speciale ale Juriului, un Premiu al Practicienilor şi un Premiu pentru Bună Guvernare (Good Governance). Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul ceremoniei de gală din iunie 2011, de la Budapesta.

×
Subiecte în articol: observator