x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premii pentru concurs de tabere

Premii pentru concurs de tabere

de Diana Scarlat    |    23 Aug 2010   •   00:00

Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), filiala Braşov "Virgil Oniţiu", organizează în perioada 23 august-7 septembrie 2010 mai multe serii de tabără, pentru câştigătorii concursului naţional "Tabăra mea". Concursul s-a desfăşurat în lunile mai şi iunie 2010. Taberele vor avea loc la Poiana Braşov, la Hotel Rina Vista.



Premiile constau în tabere de două, trei sau şase zile, în funcţie de locul pe care s-au clasat participanţii, iar în tabere se vor desfăşura activităţi educative şi de timp liber precum excursii, jocuri educative, căţărare şi tiroliană, tehnici de orientare, construcţii de camp, instalarea cortului, pregătirea focului, "vânătoare de comori" şi altele. Obiectivul concursului a fost acela de a încuraja crearea unor elemente vizuale pentru întreprinderea socială a organizaţiei, respectiv tabăra pentru copii şi tineri de la Zărneşti, judeţul Braşov, care urmează a fi inaugurată până la sfârşitul acestui an. De asemenea, de a stimula creativitatea unui număr cât mai mare de copii şi tineri, în special din medii defavorizate. "Totodată, în cadrul taberei urmărim să oferim copiilor şi tinerilor servicii educaţionale, sociale şi recreative care să le dezvolte abilităţile de socializare şi integrare socială. Copiii şi tinerii care s-au înscris la concurs în echipe de 6-9 persoane, sub îndrumarea unui adult şi-au dezvoltat abilităţile creative propunând organizatorilor un nume pentru tabără, o siglă, un steag, un imn, precum şi compunând un eseu cu tema "Cum arată tabăra mea", precizează Maricel Maroti, preşedintele ONCR Braşov.

Lucrările propuse de participanţi au fost evaluate de un juriu format din Alexandru Savu, director al Direcţiei pentru Tineret a judeţului Braşov, Hajnalka Bessenyei, reprezentantă a Fundaţiei ERSTE, şi Maricel-Adrian Maroti, preşedinte al ONCR filiala Braşov, iar câştigătorii au fost desemnaţi în perioada 21-25 iunie 2010. "Am încurajat participarea copiilor şi tinerilor din medii defavorizate, cărora le-am acordat o atenţie deosebită. Astfel, peste 90% din premii sunt alocate secţiunii la care au participat copii şi tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune socială, inclusiv instituţionalizaţi, tineri peste 18 ani postinstituţionalizaţi, persoane cu dizabilităţi, persoane cu probleme de sănătate mintală etc. Mai mult, datorită numărului mare de participanţi am suplimentat numărul de copii şi tineri premiaţi la 460, însoţiţi de 60 de adulţi, precum şi valoarea premiilor, care depăşeşte 125.000 lei", mai spune Maricel Maroti.

Taberele se desfăşoară în cadrul proiectului "Tineri pentru o lume mai bună", proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul de Intervenţie 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale".

×
Subiecte în articol: observator