x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preot vrajit de “ochiul dracului“

Preot vrajit de “ochiul dracului“

18 Iun 2004   •   00:00

Fostul primar al comunei Farcasesti, Antonica Belgiu, preot si candidat la alegerile din acest din partea PRM la Primaria din localitate, va fi trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Pe vremea cand indeplinea si functia de primar, in perioada 1996-2000, Antonica Belgiu s-a gandit sa faca “pomeni“ din banul public unui prieten, pentru care a falsificat acte.

In 1999, preotul-primar Belgiu, omul la care pacatosii satului se duceau la spovedanie, a dispus efectuarea unor plati din bugetul comunei Farcasesti catre o societate comerciala din Rovinari, fara ca aceasta sa faca ceva in schimb. Firma Elgreco SRL Rovinari a incasat peste 600 de milioane de lei pentru lucrari fictive, precum modernizari de drumuri, reparatii la scoala si gradinita. In realitate, lucrarile nu au avut loc si, pentru a putea scoate banii din primarie, primarul-preot a intocmit “din burta“ procese-verbale de receptie.

Dosarul s-a aflat in lucru la Politia din Rovinari si, din anul 1999, a stat in sertare pana cand prim-procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a preluat conducerea institutiei. El a dispus finalizarea de urgenta a dosarului si, dupa cum a declarat acesta, saptamana viitoare dosarul va ajunge in instanta. De la parchet, dosarul va primi rezolutia de trimitere in judecata a lui Antonica Belgiu pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Antonica Belgiu s-a remarcat in comuna prin scandalurile pe care le-a avut cu cetatenii. In urma cu un an, el a batut un cetatean pana l-a bagat in spital. La alegerile din acest an, Antonica Belgiu a candidat pentru Primaria Farcasesti, renuntand la popie. A fost nevoit sa renunte si la visul de-a ajunge primar pentru ca cetatenii nu l-au mai votat. (Gabrila Mladin)

×
Subiecte în articol: observator